23948sdkhjf

Fælles front mod nyt bygningsreglement

Høringsfasen for det kommende BR2015 sluttede fredag, og reaktionen mod det skrottede krav til vinduers overfladetemperatur er kraftig.
Der tegner sig en massiv modstand blandt byggeriets organisationer og de danske vinduesproducenter mod regeringens beslutning om at skrotte kravet om vinduers overfladetemperatur i det nye bygningsreglement, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

I fredags sluttede høringsfasen, og der havde Dansk Byggeri i fællesskab med blandt andet Glasindustrien, en række vinduesproducenter - heraf flere, der er organiseret i Dansk Industri - Konstruktørforeningen, 3F og BAT-kartellet sendt et fælles høringssvar, hvori organisationerne argumenterer for, at krav til indvendig overfladetemperatur på vinduer bør indgå i det kommende BR15.

Baggrunden er, at der ifølge underskriverne af høringsnotatet er væsentlige tekniske argumenter for at beholde og skærpe overfladetemperaturkravet.

Et af de springende punkter i sagen om overfladetemperatur har været, hvorvidt vinduesproducenterne er blevet stillet i udsigt, at det indvendige temperaturkrav til vinduerne, ville blive skærpet fra 9,3 grader til 11 grader.

Erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius, mener, at hvis regeringen fastholder, at temperaturkravet skal bortfalde, så må der nye argumenter på banen.

- Forløbet omkring det her har fremprovokeret en kraftig reaktion, fordi producenterne er blevet lovet noget, som så pludselig bliver forkastet i sidste øjeblik. Bredden i reaktionerne taler sit eget sprog. En lang række virksomheder og organisationer bakker op om den vej, der oprindeligt var blevet lagt. Signalet er så stærkt, at det ikke behøver yderligere kommentarer fra os, siger Torben Liborius.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156