23948sdkhjf

Verner Pantons Relaxer genopstår

Verner Panton skabte sin stol Relaxer i 1974, men mens han levede, var han mest kendt i udlandet. Nu har danskerne endelig fået øjnene op for hans helt unikke møbler, og stolen fra 1974 er nu genopstået mere end 30 år efter den første gang så dagens lys.
Verner Panton er kendt for sine afslappende miljøer i pangfarver og psykedeliske former. I 1974 skabte han gyngestolen Relaxer, men danskerne holdt lidt igen med hans vilde udtryk, og det var mest i udlandet at Verner Panton hittede. I dag, mere end 30 år efter Relaxer første gang så dagens lys, er den nu genopstået.

Allerede i 2004 kastede japanerne sig over den, og efter at Uma Thurman havde slænget sig i den i filmen Be Cool fra 2005 fik amerikanerne øjnene op for Verner Pantons fortræffeligheder udi møbelkunsten.

I dag har europæerne og danskerne endelig set dagens lys – eller Verner Pantons.

- Mange af Pantons ting var jo forud for hans tid. Relaxer er blevet populær i takt med, at vi har fået øjnene op for andre af hans ting. Det er jo ofte tilfældigt, hvilke møbler, der slår igennem på forskellige tidspunkter, siger Kristian Lillelund, indehaver af designbutikken DDR og distributør af Relaxer i Danmark til Urban.

Gyngestolen Relaxer blev i starten af sit come back fremstillet i malaysisk maghoni, men i dag produceres den i eg, så den fremstår både i en lys og i en sortlakeret variant, hvis man ikke er til pangfarver. Men Pantons fingeraftryk kan den ikke løbe fra.

Stolen kan ses på DDR's hjemmeside

Kilde: Urban

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079