23948sdkhjf

Flådeeg & en historisk designklassiker

Flådeegene blev plantet efter tabet af den danske flåde i 1807 og bruges nu til produktion af 150 eksemplarer af Wegners berømte designklassiker "The Chair".
I disse dage er det nøjagtig 200 år siden, at København blev bombarderet af den engelske flåde, og at soldaterne drog hjem med de danske krigsskibe. I kølvandet på nederlagets mægtige chok og den totale decimering af den danske stolthed som stor sømagt, beordrede Kong Frederik VI store arealer tilplantet med eg. Egetræer som oprindeligt var tiltænkt til genetableringen af en stærk dansk flåde.

I anledningen af 200 året for det danske nederlag, bruges flådeegene nu til fremstillingen af et begrænset antal af Hans J. Wegners berømte designstol The Chair fra 1949. Snedkermester Søren Holst Pedersen, der er med til at fremstille Hans J. Wegners berømte stol, har efter omhyggelig udvælgelse og en nøje kontrolleret tørringsproces gennem 2 år, fremstillet 150 individuelt nummererede eksemplarer af ´The Chair´.

Hans J. Wegner var kendt som en meget dygtig møbelsnedker med stor kærlighed til træ. Flådeegene er derfor med deres høje kvalitet og flotte åretegning perfekt egnet til fremstilling af netop Wegners stol. Med brug af flådeegene til fremstilling af den berømte stol, lever træernes historie videre som dansk designklassiker. Således får historisk interesserede og møbelentusiaster nu en sjælden mulighed for at erhverve sig et kombineret stykke dansk historie og designklassiker i verdensklasse.

Kilde: Træ Er Miljø - www.trae.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078