23948sdkhjf

Kære Connie – Stop indkøb af illegalt træ

Store butikskæder og miljøorganisationer har anmodet miljøminister Connie Hedegaard om at indføre et krav om FSC-mærkning af tropisk tømmer.
Kære Connie.
Sørg for at der sidder et FSC-stempel på samtlige havemøbler, gulve og planker af tropisk træ, som sælges i Danmark.
Med venlig hilsen 30 virksomheder og organisationer


Miljøminister Connie Hedegaard har modtaget et brev, hvori hun opfordres til at indføre forbud mod indkøb og salg af ulovligt fældet tømmer. Det oplyser nyhedstjenesten EpN.

I disse dage er miljøministeren ved at lægge sidste hånd på en vejledning om indkøb af træ. Men en lang række virksomheder mener ikke, at det er nok med retningslinier - de kræver et decideret forbud mod indkøb og salg af ikke-certificeret træ. Blandt disse firmaer er Coop Norden, Jysk og Idémøbler.

- Som virksomheder og organisationer mener vi, at det er på tide, at Miljøministeriet indfører stramninger, der fremover umuliggør handel med ulovligt fældet tømmer. Det er nødvendigt, at der skrides ind mod ulovlig tømmerhugst på verdensplan, og lovgivning frem for vejledninger på området er derfor nødvendig, står der i brevet til miljøministeren.

Afsenderne af brevet er især oprørte over, at virksomheder, der satser på FSC-certificeret træ udsættes for unfair konkurrence fra de virksomheder, der ikke gør.

DLH, Danmarks største forhandler af tropisk træ, er imod et decideret dansk forbud.

- Vi har sympati for de overvejelser, der ligger bag Coop's initiativ og behovet for et fair marked for branchen. Men vi mener, at illegal skovhugst er et globalt problem og ser hellere, at Danmark arbejder for et EU-initiativ. Hvis man ensidigt reelt udelukker tropisk træ fra de rige landes markeder, vil man kaste leverandørerne i armene på aftagerlande, som ikke bekymrer sig om illegal skovhugst, siger miljøkoordinator Peter K. Kristensen fra DLH.

DLH støtter derfor den kommende nye offentlige indkøbsvejledning, men frygter manglende fleksibilitet, hvis den bliver ophøjet til lov.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109