23948sdkhjf

DI: Myndigheder skal stoppe piratkopier

Handlen med pirat-kopier er blevet en gigantisk milliardindustri. Det truer danske arbejdspladser og indtjening, lyder det fra Dansk Industri.
Arbejdsgiverforeningen mener, at myndighederne gør for lidt for at stoppe den omfattende handel med pirat-produkter.

- Ved Piratkopiering er indtjeningen meget høj og risikoen meget lav, siger chefkonsulent i Dansk Industri Lars Holm Nielsen til DR Syd.

Han mener, at piratindustrien styres af kriminelle netværk, som tidligere var aktive på narkotikaområdet, men nu er gået over til piratkopiering, fordi det er billigere, giver højere indtjening og indebærer en lavere risiko.

En af de virksomheder, der har oplevet piratkopieringen på egen krop, er Lauridsen Industri i Esbjerg. Et firma i Kazakhstan kopierede det vestjyske firmas ventiler. Kopiventilerne, der var produceret i Kina, bar logoet for Lauridsen Industri og blev markedsført som sådan.

Firmaet kopierer ikke bare de ventiler, det vestjyske firma fremstiller og sælger, men har også brugt varenumre, logo, firmanavn og udarbejdet et helt salgskatalog på russisk.

- Når det er blevet så stort, så er det fordi, der ikke er gjort nok ved det. Og så har det simpelthen fået lov at vokse, siger Lars Holm Nielsen til DR Syd.

Ingen kender det reelle omfang af piratkopiering, men analyser fra OECD har tidligere anslået, at 5-10 procent af verdenshandlen sker med kopi-produkter, og at handlen løber op i 250 milliarder dollars om året, siger Lars Holm Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094