23948sdkhjf

Viden om bæredygtig produktion skal ud i virksomhederne

Et nyt samarbejde mellem Industriens Fond og DTU Diplom skal hjælpe danske virksomheder med at blive bedre til bæredygtig produktion.
Projektet, som kaldes ’Bæredygtig produktion i små og mellemstore virksomheder’, skal understøtte danske virksomheder og de studerendes samspil i løsningen af udfordringer i forhold til bæredygtig produktion. I sam-arbejdet mellem virksomhed og studerende tages der afsæt i virksomhedernes konkrete udfordringer, aktuelle behov og forretningsmæssige udviklingsplaner.

- Med det her projekt får vi bragt ny viden og nye metoder fra universitetet ud til den enkelte virksomhed, hvor de implementeres øjeblikkeligt. På den måde kan mange virksomheder rykke sig afgørende i forhold til at op-timere produktion og processer. Samtidigt får de studerende værdifuld erfaring fra arbejdet uden for universite-tets fire vægge, fortæller Mads Lebech, der er adm. direktør i Industriens Fond og understreger at de erhvervs-rettede uddannelser med fokus på innovation og praksisnær undervisning har betydet at fonden ser DTU Di-plom som den optimale partner i projektet.

For Industriens Fond har det desuden været afgørende, at projektet også skal etablere en permanent organisati-on hos DTU Diplom som fremadrettet skal håndtere og øge samarbejdet mellem universitetet og erhvervslivet.

Styrket konkurrenceevne
Samarbejdet mellem virksomhederne og DTU Diplom er til fordel for alle parter. Virksomhederne får hjælp til at løse konkrete udfordringer i forhold til bæredygtig produktion til fordel for deres konkurrenceevne. Fremtidens diplomingeniører bliver på den anden side formet og uddannet via arbejdet med konkrete problemstillin-ger i virksomhederne.

- Vi vil gerne bidrage til den bæredygtige omstilling i de enkelte virksomheder og dermed på sigt i samfundet som helhed. Et projekt som ’Bæredygtig produktion i små og mellemstore virksomheder’ ligger i helt naturlig forlængelse af diplomingeniøruddannelsens anvendelsesorienterede fokus, hvor fremtidens diplomingeniører uddannes til at være løsningsorienterede og erhvervsrettede, fortæller Lars D. Christoffersen, direktør på DTU Diplom.

Praksisnære projekter
Med projektet styrker DTU sit stærke samarbejde mellem virksomheder og diplomingeniøruddannelsen. Ud-over de mange enkelt-cases, så skal projektet også munde ud i en permanent organisation til formidling af prak-sisnære projekter til studerende på den sidste del af diplomingeniøruddannelsen.

- Vi har især succes med samarbejdet med små og mellemstore virksomheder. Netop disse virksomheder opnår ofte en omgående gevinst og en styrket virksomhed ved at samarbejde med de studerende fra universitetet. Med en permanent formidlingsorganisation bliver det fremover endnu lettere at indgå sådanne samarbejder, forklarer Lars D. Christoffersen, direktør på DTU Diplom.

Projektet forventes at løbe i tre år og støttes med 5,8 mio. kroner fra Industriens Fond.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094