23948sdkhjf

Schultz Seating Group runder halvt århundrede

Den 1. marts kan Galten-virksomheden fejre 50 års jubilæum.
Schultz Seating Group blev grundlagt i Galten i 1965 af Jørgen Schultz. Fra begyndelsen har virksomheden fokuseret på at være underleverandør til møbelindustrien. Med patentering af drejefunktionen til lænestole fik Jørgen Schultz lagt grunden for en udbygning af maskinfabrikken i 1970’erne.

I 1990’erne begyndte en mere målrettet eksport, og det lykkedes at udvikle nye patenterede mekanismer/funktioner til lænestole. I begyndelsen af 2000’erne begyndte et samarbejde med underleverandører i Polen, som i 2008 resulterede i etableringen af Schultz Seating Polen. I 2005 blev der etableret produktion i Kina, som nu er vokset til samme størrelse som fabrikken i Galten – indflyttet i ny fabrik 1. januar 2015.

I dag leverer gruppen ikke kun ståldele, sokler, mekanismer og funktioner til møbelindustrien, men den kan også håndtere sourcing af alle typer ståldele fra Kina. Herudover har fabrikken i Polen en stor systue og en polstringsafdeling, så den kan levere totalløsninger - dog altid som underleverandør.

På fabrikken i Galten ligger udviklingsafdelingen, og der udføres specielle opgaver til designstole med videre. Med omkring 350 medarbejdere kan gruppen nu matche både at levere til mindre møbelfabrikker, men også de store ”grupper”, som er opstået i 2000’erne.

Efter nogle hårde år i branchen opleves igen en tocifret vækst i jubilæumsåret, hvilket ifølge virksomheden selv nok skyldes, at 90 procent af omsætningen i dag er eksport.

Jørgen Schultz udtrådte af ejerkredsen i efteråret 2014, så firmaet nu er ejet af ledelsen. Dagen fejres internt i firmaet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125