23948sdkhjf

Pro Tec retter fokus mod supersygehuse

En DNU-ordre på 1.100 elementer giver forhåbninger om, at flere af de store sygehusbyggerier vil vælge Pro Tecs nye vinduesløsning.
Den integrerede motor i Pro Tecs vinduer gjorde forskellen, da facadeelementerne til S2-afsnittet på Det Nye Universitetshospital (DNU) i Skejby var i udbud.

Motoren, som er skjult i vindueskonstruktionen, styrer åbne/lukke-funktion gennem beslaget i den indadgående Pro Tec Classic+ vinduesløsning, som i disse måneder leveres til DNU’s største enkeltbyggeri.

- Vi tog en beslutning om at udvikle løsningen, fordi der er et behov i markedet for et indadgående vindue med skjult motor. Vi har fået flere forespørgsler, men dette er det første byggeri, som vinduet er leveret til, fortæller salgschef Jesper Hønning til Wood Supply.

Kan bane vej til
Pro Tecs fabrik i Holstebro tog hul på ordren til DNU tilbage i oktober, og leverancen af de 1.100 elementer vil være helt afsluttet i løbet af et par måneder. Jesper Hønning håber, at referencen kan give Pro Tec en fordel ved fremtidige udbud – både på DNU og de andre store sygehusbyggerier rundt om i landet.

- Dette vindue er ideelt til sygehusbyggeri, og vi er fortrøstningsfulde i forhold til, at projektet kan bane vej for os på nogle af de kommende udbud, siger Jesper Hønning som også ser muligheder inden for andre typer af institutionsbyggerier som for eksempel plejehjem.

Byggeriet af DNU ventes færdigt i 2019, og udbuddene kører over seks etaper. Første udbudsetape er overstået, og anden etape ventes igangsat om et år.

Automatikken sidder i beslaget
JFP A/S er råhus- og lukningsentreprenør på S2-afsnittet og stod for valget af Pro Tec som leverandør af de automatiserede, indadgående vinduer. Tungen på vægtskålen blev den skjulte motorløsning, som er integreret i selve vindueskonstruktionen.

Den indbyggede motor sørger for, at hele beslaget betjenes, og ifølge Jesper Hønning giver det en række fordele. Først og fremmest kan vinduet nøjes med en enkelt motor i modsætning til den gængse løsning, hvor eksterne motorer monteres på selve vinduet. Samtidig slutter vinduet fuldstændig tæt, fordi det automatiserede beslag er i stand til at betjene samtlige lukkepunkter hele vejen rundt i rammen. Endelig letter en indbygget motor rengøringen, fordi der ikke er kroge og hjørner, hvor skidt kan samle sig.

De oplukkelige vinduer, som kommer til at sidde højt placeret, betjenes fra gulvet med et lille betjeningspanel, der minder om en lyskontakt. Samtidig er automatiseringen fuldstændig konvertibel til hvilken som helst CTS-styring. Vinduet kan desuden betjenes manuelt, for eksempel ved servicering, strømsvigt eller vinduespudsning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093