23948sdkhjf

Dørproducent nedlægger dansk datterselskab

Efter fire år med underskud opgiver norsk dørproducent nu sit danske salgsselskab, som er under likvidation.
Nordic Døre A/S er under likvidation. Det bekræfter advokat Torben Krath, partnet i Brockstedt-Kaalund, der er udpeget som likvidator på virksomheden, over for Wood Supply.

Fakta: Likvidation


”En likvidation er en måde, hvorpå en erhvervsvirksomhed eller anden juridisk person som fx en fond kan ophøre frivilligt på. Ved likvidation sælges alle aktiver fra og midlerne bliver derved likvide, og efter al gæld og alle forpligtelser er blevet ordnet, betales et eventuelt overskud til aktionærerne i virksomheden."
(…)
"Kun solvente selskaber og fonde kan likvideres, men det betyder ikke, at alle likvidationer er frivillige. Insolvente selskaber skal i stedet for indsende en konkurserklæring og konkursboet skal herefter behandles af en kurator. En frivillig likvidation er i stedet muligheden for et solvent selskab, der ønskes opløst af aktionærerne selv.”

Kilde: jura-guide.dk
Formålet med en likvidation er at tilbagebetale alle kreditorer, så virksomheden undgår en konkurs. Og det er præcis, hvad der kommer til at ske i Nordic Døres tilfælde, selv om Silkeborg-selskabet har kørt med røde tal på bundlinjen de sidste fire år.

- Det foregår helt udramatisk, og der er ikke nogen, som kommer til at tabe en krone på det, fastslår Torben Krath om likvidationen, som blev vedtaget 9. februar.

Moderselskab satser stadig dansk
Nordic Døre blev etableret i 2003 som et datterselskab under norske Nordic Dørfabrikk AS. Og selv om salgsselskabet i Silkeborg altså nu nedlægges, har den norske dørproducent ikke droppet planerne om at være aktiv på det danske marked.

- Det er simpelthen bare blevet besluttet, at man ikke længere ønsker at drive et datterselskab i Danmark. Det norske selskab har fortsat stor interesse i at sælge på det danske marked, forklarer likvidator Torben Krath.

Nordic Døre havde i 2010 et underskud på 2,9 mio. kr. før skat, mens underskuddene i 2011, 2012 og 2013 har ligget på mellem 6.-700.000 kr. før skat.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078