23948sdkhjf

Idealcombi frygter millioner kan være spildt

Mange millioner til udvikling af vinduer, der skulle leve op til de forventede nye krav, kan være spildt, frygter vinduesproducent.
Det var med stor overraskelse, at Bent Søgaard, teknisk direktør og stifter af Idealcombi, kunne konstatere, at de skærpede krav til vinduers overfladetemperatur mod forventning ikke indgik i udspillet til det nye bygningsreglement. Det skriver dagbladet Licitationen.

Vinduesproducenten har fulgt arbejdet med det nye reglement på tætteste hold og var med egne ord "voldsomt uforstående" over for, at klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) har fjernet kravet.

- Der har været en lang række møder med Energistyrelsen, og vi var klart blevet stillet i udsigt, at kravet ville blive strammet. Det har betydet, at vi i virksomheden har brugt mange timer og millioner på at udvikle vinduer, så de kunne leve op til de krav, vi forventede kom. Det tager år at udvikle et nyt produkt, og den store investering er nu spildt, siger han til Licitationen.

Ifølge Bent Søgaard bliver konsekvensen, at forbrugerne får dårligere vinduer og stigende problemer med kondens, fordi det fremover vil blive op til de enkelte producenter at bestemme overfladetemperaturen.

Læs også: Dansk Byggeri retter skarp kritik mod bygningsreglement

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111