23948sdkhjf

Prototypeportal vil hjælpe iværksættere på vej

PrototypePortalen.dk er en webbaseret portal, hvor iværksættere fra hele landet skal kunne finde virksomheder, der vil hjælpe med at forvandle en god idé til et fysisk produkt.
For idémagere og iværksættere kan det være en uoverskuelig proces at transformere en ide eller en tegning til et fysisk produkt. Det vil PrototypePortalen.dk lave om på – og efter flere måneders udviklingsarbejde i Holbæk Erhvervsforum, er portalen nu åbnet og er tilgængelig på nettet.

- Mere end 70 produktionsvirksomheder er med. De har stillet sig til rådighed som rådgivere for iværksættere fra hele landet, der har brug for at få udarbejdet en prototype af deres ide. Portalen fortæller på overskuelig vis, hvilke kompetencer og specialer de enkelte virksomheder kan byde ind med, så iværksætteren meget hurtigt kan spore sig ind på de rigtige samarbejdspartnere. Netop den lette tilgang for iværksætterne har været vigtig for os, siger Mads Lebech, der er administrerende direktør i Industriens Fond, og som sammen med Holbæk Erhvervsforum har stablet PrototypePortalen på benene.

Prototyper giver større gennemslagskraft hos investorer
- Det er en rigtig god ide med lettere adgang til prototyper. Jeg har screenet rigtigt mange virksomheder og ofte oplevet, at iværksætterne har svært ved at få omsat deres tanker og idéer til et reelt produkt. Og det kan være svært at få en bank til at låne dig penge alene på grundlag af en ide eller en tegning – det vil være lettere, hvis du har et produkt at vise frem. Du vil også kunne brænde mere igennem hos investorer og business angels, siger formanden for Dansk Iværksætterforening, Christian Walther Øyrabø.

Han har selv bistået Holbæk Erhvervsforum med udvikling af ideen, der for alvor tog fart, da Industriens Fond foretog en temaindkaldelse med overskriften ”Flere Vækstiværksættere”.

- Vi satte yderligere fokus på vækstiværksættere sidste år, og dette projekt adresserer nogle helt klare udfordringer for de enkelte iværksættere. For iværksættere er det ofte en slidsom proces at finde den rette producent og etablere konkrete samarbejdsaftaler. Med PrototypePortalen smidiggør vi nu denne proces. Fremadrettet skal vi sørge for at få iværksættere og produktionsvirksomheder fra hele landet med, fortæller Mads Lebech som er administrerende direktør i Industriens Fond.

Efterlysning
Lokale erhvervsfolk i Holbæk har drevet projektet frem sammen med erhvervskonsulent Bodil Islann fra Holbæk Erhvervsforum.

- Vi er glade for, at så mange af vores lokale virksomheder er så åbne overfor at hjælpe iværksætterne. Nu har vi så taget opgaven med at finde de mange projekter, der ligger i skufferne rundt omkring; ikke blot her i Holbæk, men i hele Danmark. Med andre ord gør vi nu en stor indsats for at promovere PrototypePortalen.dk over for iværksætterne, siger hun.

Når iværksætterne kommer i kontakt med virksomhederne gennem PrototypePortalen.dk kan det resultere i en prototype, men også i et mere videregående samarbejde mellem parterne. For eksempel efterfølgende serieproduktion til gavn for begge parter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08