23948sdkhjf

Midform Gruppen jagter halv milliard i omsætning

Rudkøbing-virksomheden har succes i USA og gør nu klar til at introducere et nyt varemærke på de europæiske markeder. Målet er at femdoble koncernomsætningen i løbet af 5-7 år.
Efter massiv vækst og et samlet resultat på 25 mio. kr. før skat over de sidste to år tager Midform Holding-selskabet Rufac nu tilløb til et indtog på de europæiske markeder.

Rudkøbing-virksomheden, der er specialist i stel til hæve-sænke-borde, sender i dag stort set hele sin produktion til det nordamerikanske marked. Her står man særdeles stærkt som OEM-leverandør til flere af de store møbelfabrikker via søsterselskabet SiS-USA.

Nu skal succesen tages over Atlanten til Europa, hvor Midform Gruppen i løbet af foråret introducerer navnet SiSergo, som vil være leveringsdygtig i både stel og færdige borde.

- Vi har en knald dygtig fabrik i Rudkøbing, hvor vi sidste år producerede cirka 50.000 bordstel – uden at være specielt kendte i Danmark. Vi har store ambitioner med SiSergo og er i fuld gang med at ansætte de rette personer til at løfte opgaven. Der er sket en voldsom konsolidering i kontormøbelbranchen i Danmark, og det åbner muligheder for nye aktører, siger indehaver Claus Hansson til Wood Supply.

Finanskrisen kom i vejen
Claus Hansson har ejet underleverandøren Midform siden 2004 og udvidede i 2007 og 2008 forretningen; først med SiS USA og siden Rufac. Formålet med købet af de to virksomheder var at bruge det veletablerede SiS USA til at bringe Midforms formspændte komponentløsninger ind på det nordamerikanske marked og SiS den anden vej til Europa.

Planen blev i første omgang forpurret af finanskrisen, men de seneste års fremgang i USA har nu skabt den fornødne ballast til at føre planerne ud i livet. Målet er at skabe en omsætning på 100 mio. kr. i den europæiske SiSergo-forretning, og samlet satser Midform Gruppen på at femdoble den nuværende omsætning på 100 mio. kr. i løbet af de kommende 5-7 år.

- Det første, jeg satte i gang i 2008, var at opbygge et godt net af underleverandører. Det betyder, at vi i dag har en skalérbar forretning, som kan justeres op uden at tilføre ret mange ressourcer, siger Claus Hansson.

Fra komponentproducent til leverandør af totalløsninger
Hvor Rufac/SiSergo imponerede med et plus på 14 mio. kr. før skat i regnskabsåret 2013/14, belastede aktiviteterne i Midform-regi koncernregnskabet med et minus på lidt over 1 mio. kr. før skat.

Claus Hansson forklarer de negative resultater med, at Midform er undervejs i en proces, der skal udvikle virksomheden fra komponentproducent til leverandør af totalløsninger. Han tror på, at denne strategi kan bringe Midform i på samme positive bane, som koncernens øvrige to selskaber befinder sig på.

- Vi har fokus på salg og udvikling og arbejder på at udnytte vores amerikanske logistikfaciliteter til at bringe Midform ind i USA med færdige produkter, fortæller direktøren.

Han tilføjer, at Midform Gruppen er kommet stærkt i gang med 2014/15, hvor ordreindgangen lige nu er cirka 80 procent højere end sidste år. Samtidig er investeringsniveauet øget betydeligt, og derfor skal man ikke nødvendigvis forvente et bedre resultat på bundlinjen, når regnskabsåret afsluttes ved udgangen af september.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094