23948sdkhjf

Årets IMM åbner i Köln

60 danske møbelvirksomheder er med blandt de knap 1.300 udstillere på dette års udgave af den store boligmøbelmesse.
Møbelbranchen tager i dag for alvor hul på 2015 med åbningen af årets første store internationale møbelmesse. Frem til søndag ventes op mod 140.000 besøgende at gæste IMM i Köln, hvor Danmark vil være repræsenteret af 60 udstillende virksomheder.

Listen over danske udstillere tæller både nye og veletablerede navne og fordeler sig over næsten alle kategorier inden for møbler til boligen.

Blandt udstillerne i hal 7 er Hammel Furniture, der benytter IMM til at introducere en videreudvikling af den velkendte Mistral-serie med blandt andet spise- og sofaborde, en sengegavl samt reoler til ’small living' med et lille modul med skriveplade og flere andre små moduler.

Administrerende direktør Jens-Ole Staghøj fortæller, at Hammel er inde i en meget positiv udvikling med mange nye kontakter i blandt andet Sverige, Tyskland og Schweiz. Han ser frem til messen i Køln, hvor Hammel desuden vil lancere en ny hjemmeside og tre nye film om fabrikken og produkterne. Der vil også være smagsprøver på nyt tegneprogram til Mistral.

I hal 11 er Naver Collection blandt udstillerne, og virksomhederne bag Naver-brandet – Gramrode Møbelfabrik A/S og Aksel Kjersgaard A/S – har set frem til Köln-messen med stor spænding. Årets nyheder er et solidt plankebord i amerikansk elmetræ og en serie enkle småborde i træ og metal. Begge er designet af Ebbe Gehl.

- Vi glæder os meget til at se branchens og forbrugernes reaktion. Vi synes, at årets nyheder fra Naver Collection lever op til vores egne krav om nyskabende møbeldesign i ægte snedkerkvalitet med meget høj finish. Nu er vi spændte på, om resten af Europa er enige med os, siger snedkermester Jørgen Kjersgaard.

Stort antal nyheder fra Flexa og Core One
Hos børnemøbelproducenten Flexa har man de senere år satset stort på IMM-messen som platform for introduktion af nyheder, og 2015 er ingen undtagelse. I år lancerer Flexa således over 100 nye produkter og løfter blandt andet sløret for to nye opbevaringsløsninger; ”Shelfie” og ”Cabby”, begge designet af den danske møbeldesigner Morten Georgsen. Hertil kommer to nye tekstilkollektioner, designet af henholdsvis Anne Skovgaard Schøler og Ditte Kjærslund, samt et nyt Click-on koncept. Flexa udstiller i hal 7.

En anden dansk udstiller med et stort antal nyheder i bagagen er Core One, som udstiller i hal 8. Ikast-virksomheden debuterede i Köln i 2013 og viderefører på dette års messe det succesfulde samarbejde med designduoen Says Who. På IMM 2015 præsenterer Core One seks nye møbelserier bestående af over 50 nye møbler.

Lamper, møbler og et stereoanlæg
Hos Gubi benytter man IMM til at introducere en ny designer; tyske Sebastian Herkner, der står bag den organiske "Collar Lamp". Gubi, der vil være at finde i hal 3, præsenterer desuden sofaserien "Modern Line", designet af Greta M. Grossman.

Nystartede Woud er på plads i hal 10 og præsenterer sin nye designkollektion bestående af 20 møbler og lamper i et stramt nordisk formsprog.

I udstillingscentret Design Post Köln, der er placeret i umiddelbar nærhed af messehallerne, har Montana haft permanent udstilling siden 2011, hvor virksomheden åbnede i forbindelse med netop Imm. På dette års messe lancerer Montana sin "Sound Section 1-2-3", der er færdige stereoanlæg i specialdesignede Montana-reoler. Elektronikken er udviklet i samarbejde med danske PointSource Acoustics.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142