23948sdkhjf

Novopans miljøsag nærmer sig en afslutning

Syddjurs Kommune betragter nu sin rolle i den mere end tre år gamle miljøsag med spånpladeproducenten for afsluttet. De nærmeste naboer må dog fortsat finde sig i støjgener.
Novopan Træindustri har siden 2011 haft en miljøsag kørende hos Syddjurs Kommune, efter flere lokale borgere klagede over, at spånpladeproducenten både støjer og støver mere, end hvad grænseværdierne tillader.

Læs også: Novopan investerer millioner i ren luft

Nu kan enden på sagen imidlertid skimtes. Således har kommunen pålagt Novopan Træindustri at leve op til en række krav over fire trin, som skal effektiviseres i perioden fra 2013 til udgangen af 2016. Og dermed anser byrådet sin rolle for udspillet i sagen.

- Kommunen har nu afsluttet behandlingen i de sager, der har verseret. Vi har fået nogle vilkår, og dem retter vi os så efter. Det har vi ikke problemer med at overholde, forsikrer Novopan-direktør Henning Jensen over for Wood Supply.

Også støj de kommende år
Ifølge aftalen mellem Novopan Træindustri og Syddjurs Kommune skal virksomhedens nærmeste naboer dog ikke forvente fred og ro hverken fra i morgen eller dagen derefter.

- Af støjhandlingsplanen fremgår, at en række beboere omkring Novopan Træindustri A/S må forvente fortsat at blive belastet af støj, der ligger udover virksomhedens støjgrænser, i perioden 2013 til 2016, skriver således Syddjurs Kommune.

Læs også: Novopan investerer sig til millionoverskud

Novopan-direktør Henning Jensen erklærer sig dog optimistisk i forhold til, at virksomheden også i løbet af de kommende år kommer til at overholde lovgivningen.

- På sigt er der tale om nogle store projekter, som ikke er sat i gang endnu, og som for fleres vedkommende også mangler godkendelser. Så der opererer vi med en lidt længere tidshorisont, men vi tror helt sikkert på, at projekterne bliver gennemført, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08