23948sdkhjf

Nyopført møbelfabrik skal udvides

Møbelvirksomheden Core One samlede i starten af 2014 produktionen på en nyopført fabrik i Vietnam. Stor vækst betyder, at fabrikken allerede nu skal udbygges med flere kvadratmeter.
Ikast-virksomheden Core One kan se tilbage på et hæsblæsende 2014 med indvielse af en ny møbelfabrik i Vietnam og en stigning i salget på over 75 procent. Den voldsomme vækst betyder, at den nyopførte fabrik allerede nu står foran en udvidelse.

- Da vi besluttede at bygge egen fabrik, var det egentlig med tanke på, at den skulle supplere vores eksisterende leverandører. Undervejs ændrede vi strategien, således at vores egen fabrik nu står for 95 procent af den samlede produktion, fortæller administrerende direktør Peter Flaskager Laursen til Wood Supply.

Flere end 25 containere afskibes hver måned, og fabrikkens output er på nuværende tidspunkt flere gange større end oprindeligt planlagt.

Kontrolleret vækst og kundefokus
Ifølge Peter Flaskager Laursen havde ingen hos Core One forestillet sig, at man skulle vokse med 80 procent i 2014, og det er heller ikke forventningen i år:

- Vi tror selvfølgelig på en god vækst, men det må gerne være lidt mere kontrolleret end sidste år. 2014 har i vid udstrækning handlet om drift og forsyning. I 2015 flytter vi fokus tilbage på produktudviklingen og på kundesiden. De første tiltag vises på møbelmessen i Køln om et par uger, siger direktøren.

Efter tre nyansættelser i efteråret beskæftiger han nu otte medarbejdere på hovedkontoret i Ikast. Hertil kommer cirka 160 på fabrikken i Vietnam.

- Vi har besluttet, at al berøring med kunden sker i Danmark. Kunden skal opleve os som en dansk virksomhed, men er altid velkommen til at komme ud og se fabrikken. Og det er der mange, der gør. Vi har en eksportandel på over 70 procent og er en meget international virksomhed. Vi har et showroom i Danmark, men får langt flere besøgende i vores showroom i Vietnam, fortæller Peter Flaskager Laursen.

Udover udvidelsen af fabrikken i Vietnam vil 2015 byde på nyt showroom og kontor i det centrale Ho Chi Minh City i Vietnam og tilsvarende i Ikast. Desuden har Core One netop ansat en ny salgschef, som blandt andet får til opgave at arbejde med nærmarkederne, hvor virksomheden ser et stort vækstpotentiale.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078