23948sdkhjf

Davidsen vokser med 400 millioner

Opkøb og gunstige vejrforhold sætter positivt præg på årsregnskabet hos Davidsens Tømmerhandel, som er gået betydeligt frem i både omsætning og indtjening.
I oktober 2013 købte Davidsens Tømmerhandel trælast- og byggemarkedsaktiviteterne i HC Venslev, og blot en måned senere blev investeringen fulgt op med overtagelsen af Vejen Trælasts afdelinger i Vejen, Gørding og Rødding.

Købene bragte pr. 1. februar 2014 Davidsen op på 11 afdelinger, og den ekspansive strategi har sat et tydeligt aftryk på koncernens regnskabstal.

I regnskabsåret 2013/14 har Davidsen således øget sin omsætning med næsten 38 % til 1.473 mio. kr., mens resultatet på bundlinjen er forbedret fra 17,4 til 29,7 mio. kr. Samtidig er det gennemsnitlige antal medarbejdere øget fra 460 til 612.

- Vi er særdeles godt tilfredse med resultatet. Samtidig glæder vi os over, at mere end halvdelen af omsætningsfremgangen ligger i de butikker, som vi havde før de nye tilkøb af forretninger i 2013 og 2014, siger Mogens Pedersen, som i efteråret overtog jobbet som administrerende direktør efter tømmerhandler Povl Davidsen, der nu er formand for bestyrelsen.

Udover de to opkøb er det stormene i efteråret 2013, den milde vinter og det varme forår, der er med til at løfte omsætningen i den sønderjyske byggemarkedskoncern. Der er også fremgang for virksomhedens netbutik; davidsenshop.dk.

Forventer fortsat stigende aktivitet
I 2014 købte Davidsens Tømmerhandel bygninger op med henblik på at udvide lagerpladsen med godt 30.000 kvadratmeter. Udvidelsen er en konsekvens af, at virksomheden importerer en større mængde varer. Desuden gør væksten i netbutikken det nødvendigt med mere plads til lager og ekspedition. Davidsen er samtidig begyndt at pakke byggematerialer i 4-holdsskift alle ugens dage.

Den nye ledelse er gået ind til regnskabsåret 2014/15 med forventningen om et højere aktivitetsniveau og et resultat på niveau med 2013/14. Mogens Pedersen forventer ikke, at ophøret af Boligjob-ordningen får den store betydning:

- Vi tror ikke, at bortfaldet af tilskud til renoveringer kommer til at påvirke vores forretning i nævneværdigt omfang, men vi er kede af det på vegne af den del af vores håndværkerkunder, som har kunnet mærke en effekt af ordningen, siger Mogens Pedersen.

Det er fem år siden, at Davidsen tog en strategisk beslutning om at vokse uden for det sønderjyske. Første trin var overtagelsen af en stor tømmerhandel i Fredericia. Siden fulgte en nybygget tømmerhandel med håndværkerbutik i Odense og herefter en ny tømmerhandel i Brørup. Med overtagelsen af HC Venslev og Vejen Trælast henter virksomheden nu over halvdelen af sin omsætning i andre områder end Sønderjylland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093