23948sdkhjf

Møbeleksporten holder vækstkursen

Salget af møbler til udlandet ser ud til at stige for sjette år i træk. Især Storbritannien og Tyskland springer i øjnene med solide vækstrater.
Nye tal for årets første tre kvartaler tegner billedet af en fortsat stigende udenlandsk interesse for danske møbler.

Branchens eksport er samlet steget med 5,0 % i forhold til sidste år, og det er ikke mindst Storbritannien og Tyskland med stigninger på henholdsvis 20,3 % og 7,9 %, der trækker udviklingen i positiv retning.

- Det er lykkedes at bygge videre på de sidste års fremgang. Det øgede fokus på eksport i mange af virksomhederne har heldigvis hjulpet, siger branchedirektør Flemming Larsen fra Træ- og Møbelindustrien (TMI).

Han peger på, at Storbritannien, som har haft det lidt svært siden krisen, nu er ved at få gang i hjulene igen, og det skaber afsætningsmuligheder; ikke mindst i de store byer.

- Der bor mange mennesker i Storbritannien, og det ser ud til, at der er et voksende marked for skandinavisk design. De danske møbelvirksomheder kan tilbyde nogle glimrende produkter i en høj kvalitet og har samtidig trådt på speederen i forhold til international afsætning. Det kommer nu til udtryk i form af stigende eksport og smitter positivt af på forventningerne til det kommende år, siger Flemming Larsen, som forventer, at stigningen på de 5 % i hvert fald kan fastholdes året ud.

Et super godt marked
Blandt de virksomheder, der nyder godt af den positive udvikling i Storbritannien, er Core One, der fremstiller møbler i mellemsegmentet. Ikast-virksomheden fik i 2013 lidt af et gennembrud på det britiske marked, da det lykkedes at komme ind som leverandør til retailgiganten John Lewis, og siden er det gået stærkt:

- Storbritannien er allerede blevet vores største marked, og John Lewis er i dag vores største kunde. Det er et super godt marked for os. Vi har nogle produkter, der tilsyneladende passer briterne godt, og vi oplever en impulsivitet i markedet, der gør, at man tør prøve noget nyt. Faktisk er Storbritannien det marked, som gennemsnitligt køber de dyreste varer i vores sortiment, fortæller administrerende direktør Peter Flaskager Laursen til Wood Supply.

Udover de rigtige produkter fremhæver han, i lighed med Flemming Larsen, den stærke britiske økonomi og et boligmarked i positiv udvikling som medvirkende årsager til den markante vækst.

- Og så er nærheden til markedet fremragende. For os er det nemmere at tage til England end til Sverige, påpeger Core One-direktøren.

Den samlede danske møbeleksport udgør 10.069 mio. kr. i årets første tre kvartaler. Det er en stigning på 475 mio. kr. – eller 5,0 % – sammenlignet med sidste år. Norge er fortsat det klart største marked med lidt over 20 % af den samlede danske møbeleksport, mens Storbritannien er nummer fem.

Læs også: Top 10: Her er møbelbranchens største eksportmarkeder
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078