23948sdkhjf

Taasinge Elementer forbinder nyt og gammelt

Producenten af facadetræ fremstiller elementer til et nyt campusbyggeri, der skal stå færdigt i sommeren 2015 i Tønder.
Der er travlt i produktionshallen hos Taasinge Elementer, hvor man er i fuld gang med elementer til konstruktionen af et nyt campusbyggeri i Tønder.

Tre større skoler skal bygges sammen, og Taasinge Elementer står, som part i et totalentreprisetilbud, blandt andet for løsninger til store facadeåbninger og en ny 1. sal ovenpå en eksisterende bygning.

De første elementer blev leveret i begyndelsen af december, og selve byggeriet skal stå færdigt til sommer, hvor det skal huse mere end 1.000 studerende og 100 medarbejdere.

Erfaring og nytænkning
Det er 5E Byg og Zeni Arkitekter, som står for byggeriet af det nye campus, der skal forene EUC Syd, Tønder Handelsskole og VUC Syd.

Den 6.000 m² store ombygning er teknisk krævende og har stillet store krav til samarbejdet mellem rådgivere, entreprenør og Taasinge Elementers projekteringsafdeling. Det fortæller bygningskonstruktør Allan Nykær Rosenhøj:

- Vi har skullet gøre brug af vores erfaringer og samtidig tænke nyt. Byggeriet indebærer blandt andet, at man stripper et sadeltag ovenpå den eksisterende bygning og bygger en ny 1. sal. Her har vores elementer været en del af løsningen, forklarer han.

Taasinge Elementer leverer blandt andet etagedæk, facader og tag på handelsskoleafsnittet samt murkroner på EUC-afsnittet. Tagdelen er dog ikke det eneste sted, hvor Taasinge Elementer er stødt på udfordringer.

- Byggeriet indeholder også store åbne facader, hvor bærende elementer skal indgå. Det betyder, at vores elementer er en del af løsninger med forholdsvist store spændvidder, fortæller Allan Nykær Rosenhøj.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094