23948sdkhjf

Møbler trækker lidt ned i positiv industriproduktion

Mens den samlede industriproduktion for oktober er opmuntrende nyt, faldt møbelproduktionen en smule.
Virksomhederne i møbelindustrien har ellers fint gang i produktionen for tiden. I hvert fald hvis man skal tro nyt materiale fra Danmarks Statistik, der omhandler industriens produktion og omsætning.

Omsætningen steg på eksportmarkedet
Industriens omsætning af egne varer og tjenester steg 1,0 procent i oktober i forhold til september, målt i løbende priser og sæsonkorrigeret. Omsætningen steg med 2,0 procent på eksportmarkedet, mens den faldt 0,5 procent på hjemmemarkedet. Det skriver Danmarks Statistik.
For selvom oktober-produktionen i møbelindustrien (branchegruppen møbler og anden industri mv.) var 1,4 procent lavere end måneden før, så ser det lysere ud i et udvidet perspektiv. Produktionen steg således med 3 procent, når de seneste tre måneder sættes i forhold til de foregående tre.

Hos den samlede industri steg produktionen ganske opmuntrende med 1,1 procent i oktober, når medicinalindustrien udelades. I tre-måneders-perspektivet gik den samlede industri eksklusiv medicinalindustri frem med 1,4 procent.

Opgørelsen kommer i øvrigt i kølvandet på, at Danmarks Statistik har offentliggjort konkurstal for november . Her tyder alt på, at industrien kommer ud af 2014 med omtrent en fjerdedel færre konkurser end året før.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113