23948sdkhjf

Wegner-møbler under hammeren

Auktionshuset Bruun Rasmussen danner onsdag ramme om en omfattende Wegner-auktion, når 165 emner sælges under overskriften “Wegner 100 år.”
I år er det som bekendt 100 år siden, at Wegner blev født. Det er blevet markeret med publikationer, relanceringer af hans møbler og anmelderroste udstillinger rundt omkring i landet.

Designmuseum Danmark åbnede i foråret udstillingen “Wegner – Bare een god stol”, mens man på Kunstmuseet i Tønder kan opleve udstillingen "Hans J. Wegner – Et nordisk designikon fra Tønder".

Bruun Rasmussen udlånte en række møbler til begge udstillinger, og det københavnske auktionshus runder nu Wegner-fejringen af med en omfattende særauktion, der viser spændvidden i hans formgivning.

- Igennem det seneste år har vi været på udkig efter arkitektens møbler fra de oprindelige producenter. Missionen er lykkedes, og vi blænder nu op for det største udvalg på markedet nogensinde af hans mest ikoniske møbler – lige fra de tidligste og mest sjældne af slagsen fra slutningen af 1930’erne over de elskede klassikere til hans allerseneste møbler fra slutningen af 1980’erne, lyder det fra Bruun Rasmussen.

På auktionen, der åbner i Bredgade i København den 3. december klokken 16, finder man blandt andet eksemplarer af ”Delfinstolen”, ”Kinastolen”, ”The Chair”, ”Bamsestolen”, ”Påfuglestolen”, ”Flaglinestolen”, og ”Krokodilleskabet”.

Dørene åbnes klokken 15, hvor der inden auktionen er mulighed for at hilse på professor Noritsugo Oda og Marianne Wegner. Professor Oda mødte Hans J. Wegner for første gang i 1982 og har lige siden været en passioneret samler af arkitektens møbler. I 2002 udgav han bogen ”100 stole af Hans J. Wegner” og har selv ca. 140 af Wegners møbler i sin samling, der består af mere end 1.300 stole af danske arkitekter som Finn Juhl, Kaare Klint, Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, m.fl.

Link til hele udvalget
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125