23948sdkhjf

Young Enterprise kårer årets designtalent

6.000 innovative unge festede, da MesseC i Fredericia torsdag var vært for Danish Entrepreneurship Award 2014. 13 priser blev uddelt, herunder til årets designtalent, som gik til en ung møbelsnedker.
Anker Bak, 7. semesterstuderende på Furniture Design ved Teko Design and Business, kan kalde sig årets designtalent 2014.

DesignTalent 2014 var af i alt 13 uddelte priser, da MesseC i Fredericia torsdag dannede rammen om Danish Entrepreneurship Award. Blandt 21 nominerede pegede dommerne på Anker Bak for at introducere en helt ny tilgang til design af krykker:

- Produktet er lavet i 99 procent træ. Den har en bedre stabilitet i forhold til normale krykker, da den ruller på foden. Den er fleksibel og nedsætter skuldersmerter. Og så er sålerne justerbare, så den både kan fungere til sommer- og vinterbrug, lyder det blandt andet i nomineringen af årets DesignTalent, der er uddannet møbelsnedker med en passion for at designe nye funktionsprægede produkter.

Prisen som årets DesignTalent udløser en præmie på 10.000 kroner, og både vinderen og de øvrige nominerede vil efterfølgende blive inviteret til en heldagsworkshop, hvor de får redskaber til at brande og kommercialisere deres design.

Dommerne i DesignTalent-konkurrencen var Henrik Boe (selvstændig industriel designer), Marie-Louise Munter (trend- og designspotter), Mie Lerche (interiørdesigner og indehaver af Lerchedesign) og Tina Sund (modedesigner med 19 års erfaring både som designmanager og selvstændig med eget brand)

Læs om alle de nominerede på Danish Entrepreneurship Awards hjemmeside

Fakta
Danish Entrepreneurship Award 2014 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Danmarks Vækst- og Iværksætteruge.

Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise arbejder for, at flere elever og studerende på alle uddannelsesniveauer introduceres for og deltager i entreprenørskabsundervisning. Ifølge Fonden er entreprenørskab, når der bliver handlet på muligheder og gode ideer, og disse bliver omsat til værdi for andre. Værdien kan være af økonomisk, kulturel eller social karakter.

I alt er 13 priser fordelt på seks konkurrencer blev uddelt på dagen. Det var Plakatkonkurrencen, Vækstspringer 2014, Grøn Vækstspringer 2014, Årets Designtalent, Da Vinci (1., 2. og 3. pladsen), Edison (1., 2. og 3. pladsen) og Idékonkurrencen for henholdsvis videregående uddannelser, ungdomsuddannelser og grundskolen.

Læs mere på www.award2014.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078