23948sdkhjf

Stol vinder Mad & Boligs designpris

23-årige Michael Daae Christensen, designstuderende på Teko i Herning, løb med magasinets læserpris for stolen ’Story Time’, skabt af FSC-certificeret egetræ.
Aller Huset i København dannede torsdag rammen om FSC Design Award, og i lighed med sidste år uddelte Mad & Bolig en designpris på basis af en afstemning blandt magasinets læsere.

Michael Daae Christensen, der oprindeligt er fra Vallensbæk, studerer til dagligt på Teko Design & Business School i Herning. Han vandt med sit design ’Story Time’ som er en læsestol med fokus på hygge og komfort.

Stolen indgår i Michael Daae Christensens bachelorprojekt, som han afleverede tidligere på ugen. Udover læsestolen indeholder produktserien også en bogreol og en lampe.

- For mig er det noget helt specielt at læse og fordybe sig i en bog, og jeg synes, det er vigtigt, at børn får gode læsevaner. Det er så ærgerligt, at alting skal foregå på Ipad’en, så jeg ville gerne skabe en stol, der indbyder til ro og hygge – et særligt øjeblik. Jeg er meget stolt over og glad for at have vundet Mad & Boligs designpris, og jeg håber, at designprisen kan være et springbræt til at vække potentielle producenters interesse, siger han.

Mad & Boligs designpris blev overrakt af redaktionschef Ulla Johanne Johansson, som er meget begejstret for årets bæredygtige vinderdesign.

- Først og fremmest vil jeg gerne ønske Michael stort tillykke med designprisen. Michael har virkelig formået at designe et produkt, der uden tvivl lever op til sit navn, og som giver en lyst til at slænge sig med en god bog eller et inspirerende magasin. ’Story Time’ indbyder i allerhøjeste grad til hygge, fordybelse og et roligt øjeblik, hvilket må siges at være meget eksklusivt og unikt i en verden, hvor alting omkring os går utrolig hurtigt, siger Ulla Johanne Johansson.

Bæredygtigt design
Det er andet år i træk, at Mad & Bolig uddeler sin designpris til et ungt designtalent ved FSC Design Award, som blev afholdt for 9. gang. Formålet med begge prisuddelinger er at udfordre Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene bæredygtighed med godt design lavet i træ.

Derudover er håbet også at påvirke designere og arkitekter til at gå nye veje og inspirere forbrugerne til at tænke bæredygtighed ind i deres forbrug. Og netop bæredygtighed og genanvendelse har været en essentiel del af Michael Daae Christensens designproces:

- Det har været vigtigt for mig at skabe et bæredygtigt design, der udnytter materialerne så optimalt som muligt, men som også er produktionsvenligt og materialebevarende. Læsestolen kan flatpackes, hvilket vil sige, at alle dele af stolen kan skilles ad og pakkes, så de fylder så lidt som muligt. Alle materialerne kan også skilles fra hinanden, så de hver især kan genbruges i deres naturlige kredsløb. Derudover har jeg designet stolen ud fra dimensioner, der passer til en pallestørrelse, hvilket gør hele transporten så miljøvenlig som mulig, fortæller han.

Artiklen er en del af temaet FSC Design Award 2015.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144