23948sdkhjf

Møbelfabrik ’låner’ sig til succes

Projektet ”Lån en Leder” er nu i mål. Findahls Møbelfabrik i Skærbæk er en af mange virksomheder, som med hjælp udefra er blevet mere synlige i markedet.
139 af Region Syddanmarks virksomheder har benyttet sig af muligheden for at hente en leder ind i forretningen lige dér, hvor de har haft brug for nye kompetencer. Væksthus Syddanmarks projekt, ”Lån en Leder”, der har kørt de sidste to år, har givet virksomhederne forventninger til vækst.

Findahls Møbelfabrik i Skærbæk ved Rømø har brugt ”Lån en Leder” til at få gjort noget ved de opgaver, som ellers hober sig op på skrivebordet.

- Vi havde brug for at få gjort noget ved både vores hjemmeside og vores synlighed på nettet. Vi ønskede et mere tidssvarende udtryk. Vores digitale platform passede ikke til vores kvalitetsniveau, fortæller direktør Orla Findahl.

Øget salg på vej
Møbelfabrikken slog til, da de fik mulighed for at låne en leder og få halvdelen af regningen betalt. Den lånte leder gav virksomheden et nyt digitalt design.

Mens den danske møbelbranche generelt er presset af producenter fra Østen i disse år, så tør Findahls Møbelfabrik og de 14 ansatte nu kigge optimistisk på fremtiden.

-Vi har i dag et helt anderledes udstillingsvindue til vores produkter. Det vil utvivlsomt generere større salg. Modsat mange andre i branchen så lykkedes det os i 2014 at fastholde vores omsætning, og fremadrettet har vi en klar forventning om mervækst, siger Orla Findahl og understreger, at virksomheden nu også er gearet til eksportmarkedet.

- Ingen tvivl om, at vores mulighed for vækst i høj grad ligger udenfor landets grænser, siger direktøren, der i første omgang satser på det nordtyske marked.

Findahls Møbelfabrik har fra 2012/13 til 2013/14 fordoblet sin bruttofortjeneste og vendt et underskud på 0,36 mio. kr. før skat til et overskud på 0,12 mio. kr.

”Lån en Leder” er en succes
Projektet ”Lån en Leder” har kørt i perioden 2012-2014 og været et tilbud til virksomheder, hvor de har fået 50 procent i tilskud til indkøb af en erfaren leder, som kunne hjælpe med at udvikle forretningen.

Væksthus Syddanmark har realiseret projektet i samarbejde med regionens klynger, lokale erhvervskontorer og syddanske kommuner og med støtte fra Syddansk Vækstforum og den Europæiske Socialfond.

I gennemsnit forventer de 139 virksomheder i projektet en meromsætning på 2,1 mio. kr. og en gennemsnitlig mereksport på knap 1 mio. kr. på baggrund af deltagelsen i projektet.

- Vi kan se, at de virksomheder, som har benyttet sig af muligheden for at låne en leder har skruet markant op for deres forventninger til vækst. Flere af virksomhederne har allerede taget næste skridt på vækststigen, siger Kasper Aagaard, projektleder på Lån en Leder, Væksthus Syddanmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078