23948sdkhjf

Prisuddeling skal fremme bæredygtigt design

Igen i år skal to priser uddeles, når Aller Medias hovedsæde i København den 20. november danner ramme om FSC Design Award 2014.
Formålet med de to priser – FSC Design Award og Mad & Boligs designpris – er at udfordre Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene bæredygtighed med godt design lavet i træ. Derudover er håbet, at prisuddelinger som disse vil skabe et øget fokus på bæredygtigt design hos forbrugerne.

I år er der 133 studerende, der konkurrerer om hovedpræmien, som er en rejse til Canada. Her får vinderen mulighed for at besøge en lokal FSC-skov og udarbejde en FSC-version af sit vinderdesign i samarbejde med lokale håndværkere.

De mange design- og arkitektstuderende har haft frie hænder til at skabe et design i FSC-certificeret træ til konkurrencen, der for FSC Award’ens vedkommende uddeles for niende år i træk. Sidste år gik prisen til Adam Holst Hoffbecks for et minimalistisk garderobesystem i egetræ og læder. Mad & Boligs designpris blev uddelt for første gang sidste år, hvor Anne Halskov vandt med stolen ’Not My Chair’. Hun deltog i øvrigt sideløbende i TV 2-programmet ”Nybyggerne”, som hun vandt.

- Som designer er det enormt vigtigt, at ens ting bliver set, og både Mad & Boligs designpris og Nybyggerne har været et godt skub i den rigtige retning imod at få mine designs og drømme ført ud i livet, siger Anne Halskov.

FSC Design Award afgøres af en jury af branchefolk, mens det er danskerne, der bestemmer, hvem der skal vinde Mad & Boligs designpris. Vinderen findes via en afstemning på www.madogbolig.dk/designpris , der løber fra 13. til 20. november klokken 12.

- Vi er utroligt glade for, at vi igen i år kan være med til at uddele en pris til Danmarks største bæredygtige designtalent. For Mad & Bolig er det vigtigt at sætte fokus på bæredygtige materialer og påvirke de unge designtalenter til at tænke innovativt i måden at anvende disse materialer på. På den måde håber vi naturligvis også, at Mad & Boligs designpris kan være med til at sprede den bæredygtige tankegang hos både forbrugerne og vores læsere, siger Charlotte Riparbelli, chefredaktør på Mad & Bolig.

Artiklen er en del af temaet FSC Design Award 2015.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094