23948sdkhjf

Via Cph. køber op og flytter produktionen

Den unge københavnske møbelvirksomhed har overtaget inventarproducenten Baarse.
Med virkning fra 1. november køber Via Cph. Baarse Finer – Inventar A/S og rykker i den forbindelse fra Gentofte til Præstø, hvor Baarse i årtier har fremstillet borde, reoler og indretning til blandt andet kontorer og hoteller.

Det er nogle år med positiv udvikling, der har givet Via Cph. plads til at investere, og indehaverne Søren Foverskov Mogensen og Troels Michelsen ser overtagelsen af Baarse som en unik mulighed for den unge møbelvirksomhed.

- Vi får mere plads, bliver mere fleksible og hurtigere til at producere. Vi kan nu samle lager og produktion på samme adresse og bliver dermed i stand til at servicere forhandlerne bedre. Samtidig gør maskinparken os næsten uafhængige af underleverandører, siger Søren Foverskov Mogensen til Wood Supply.

Han betegner Baarse som en virksomhed med et uforløst potentiale og knytter ikke mindst sine forventninger til bordserien ”X200”, som er blevet solgt via de hvide butikker siden 1970’erne. Planen er at udvide denne serie med flere varianter og nye materialer.

Vil ikke være meget større
De hidtidige ejere af Baarse, Mogens Hansen og Ib Petersen, er begge ældre herrer i 70’erne, og med salget til Via Cph. er det planlagte generationsskifte nu på plads. Baarse videreføres som et selvstændigt brand under Via Cph., og ved siden af etableres et nyt selskab, Baarse Invent, der skal sælge indretningsløsninger til hoteller, storkøkkener og lignende.

Ifølge Søren Foverskov Mogensen skal investeringen i Baarse ikke ses som et udtryk for store vækstambitioner. Først og fremmest er det en investering i at tilbyde forhandlerne en endnu bedre service og sikre, at Via Cph. også fremover kan styre hele processen fra produktion til forhandler:

- Fabrikken er på godt 900 kvadratmeter og har en størrelse, som passer til os. Hvis vi gør tingene ordentligt, kan vi skabe en rigtig fin forretning. Men vi vil ikke være ret meget større. Vi prioriterer at have føling med tingene og en meget tæt kundekontakt. Vi producerer selv og sørger selv for, at tingene bliver leveret til kunden, fortæller Søren Foverskov Mogensen, der selv står i produktionen og limer bordplader, når han ikke er ude at køre.

Han understreger i den forbindelse vigtigheden af, at samarbejdet med møbelhandleren fungerer – den fysiske forhandler vel at mærke:

- Jeg har ikke noget imod internetbutikker. Det er ikke bare i orden, som tingene fungerer nu. Det er ikke i orden, at forhandleren bruger en time på at vise en sofa frem, hvorefter forbrugeren går hjem og finder den i en butik på nettet. Derfor vil man heller ikke se vores møbler hos en designwebshop. Vi sætter vores lid til, at vore trofaste samarbejdspartnere kan sælge varen. Det er dem, der står og viser møblerne frem hver dag, og dem der skal have ordren slutter Søren Foverskov Mogensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093