23948sdkhjf

Lettere at få C2C certifikat – på dansk

Vugge til Vugge Danmark ApS er netop blevet akkrediteret til at gennemføre Cradle to Cradle-certificering.
Nu bliver det lettere at blive Cradle to Cradle-certificeret i Danmark. Vugge til Vugge Danmark er nemlig, som den første konsulentvirksomhed i Norden, blevet akkrediteret vurderingsorgan (Accredited Assessment Body) for Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII).

Det betyder, at Vugge til Vugge Danmark selv kan indsamle data, analysere og evaluere produkter for de kunder, som ønsker at certificere et produkt. Kun den kemiske vurdering skal fortsat ligge hos en ekstern samarbejdspartner i udlandet.

- Vi er meget stolte af den nye titel, der vil gøre det både lettere og mere effektivt for vores kunder at få certifikat på deres produkter. Tidligere var vi blot bindeled til et vurderingsorgan i Tyskland. Nu kan vi selv udføre virksomhedsbesøg og skrive den endelige vurdering til det uafhængige institut (C2CPII), der udsteder certifikatet, siger direktør Annette Hastrup.

Annette Hastrup er den ene af de to personer, som er akkrediteret til opgaven. Den anden er Kim Jensen, som er direktør i konsulentfirmaet EURA. Kim Jensen er tilknyttet Vugge til Vugge Danmark som fast samarbejdspartner i forbindelse med certificeringsopgaver. Begge er uddannede biologer og har mange års erfaringer med blandt andet miljøledelse og produktmærkninger for store danske virksomheder.

Annette Hastrup og Kim Jensen har gennemgået et træningsforløb for at blive godkendt. Endvidere garanterer Cradle to Cradle Products Innovation Institute, at Vugge til Vugge Danmark har den fornødne forsikringsdækning og kompetencer i kvalitetsledelse.

Vugge til Vugge Danmark har indledt samarbejde med blandt andre McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC) om at lave de kemiske vurderinger. Bag det firma står stifterne af Cradle to Cradle tanken, den amerikanske arkitekt William McDonough og kemikeren Dr. Michael Braungart.

Vugge til Vugge Danmark har tidligere hjulpet blandt andre Egetæpper, Troldtekt og DanSign med at få C2C-certificeret produkter, og der er arbejde i gang med flere nye kunder.

- Ofte er certificeringen blot første skridt på vejen til at arbejde med Cradle to Cradle som forretningsstrategi, og den proces går vi ligeledes ind i, fortæller Annette Hastrup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078