23948sdkhjf

Spisebord var en formue værd

Da et ægtepar købte et faldefærdigt hus på Lolland anede de ikke, at spisebordet, der fulgte med, var tegnet specielt til huset af Peder Moos.
I 18 år har Romy og Erik Lenskjold siddet til bords uden at vide, at deres spisebord var en formue værd. Det skriver BT.

Ægteparret købte det faldefærdige hus på en tvangsauktion i 1996. Med huset fulgte et massivt egetræsbord, som de nye ejere valgte at beholde.

- Det er dejligt bord, der var specialbygget til huset, så vi har været rigtig glade for det. Der er blevet holdt mange gode fester omkring det, uden at vi har anet, hvad det var for et bord, fortæller Romy Lenskjold til BT.

Huset på Lolland blev opført i 1952, og ifølge de originale tegninger er spisebordet som det eneste møbel tegnet ind i grundplan. Det lange egetræsbord er fremstillet af møbeldesigner Peder Moos.

Sidste år fik de en henvendelse fra en mand, der var med at skrive en bog om Finn Juhl, og huset, som familien Lenskjold boede i, var tegnet af netop Finn Juhl i 1950'erne. Ifølge de originale tegninger er spisebordet som det eneste møbel tegnet ind i husets grundplan, og det lange egetræsbord skulle vise sig at være fremstillet af møbeldesigner Peder Moos.

Manden tilbød 50.000 kr. for bordet, og ægteparret var interesseret, men valgte alligevel at få foretaget en ekstra vurdering. Det skulle vise sig at være en rigtig beslutning, for da bordet senere blev udbudt på auktion hos Lauritz.com, endte det med at gå for 330.000 kr.

Link til originalartikel: http://www.bt.dk/danmark/spisebord-fulgt...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094