23948sdkhjf

Coop udvider møbelsatsning

En udvidelse af produktion og sortiment skal bygge videre på sidste års succes.
Da Coop sidste år vendte tilbage med fem udgaver fra FDB Møbler-kollektionen, blev de revet væk. I løbet af få uger blev der solgt lige så mange møbler, som det var forventet for hele året.

- At interessen var så kolossal, kom som en overraskelse for os. Men nu imødekommer vi interessen med en udvidelse af produktionen og en række nye klassikere fra Børge Mogensen, Mogens Koch, Jørgen Bækmark og Poul M. Volther, fortæller kategorigruppechef Ole Kiel.

De nye møbler introduceres i SuperBrugsen den 12. oktober samt på coop.dk den 27. oktober. Ole Kiel forsikrer, at man denne gang er klædt bedre på til at imødekomme efterspørgslen. Kvist Industries, der producerer stolene, har gearet op, mens bordene produceres på en stor fabrik i Litauen.

Sortimentsudvidelsen omfatter blandt andet Jørgen Bækmarks stole, J80 og J81, Poul M. Volthers borde, C28 og D24, Mogens Kochs bogkasser samt Mikado-serien, designet i 1986 af Foersom og Hiort-Lorenzen. Og Coop er langt fra færdig med at satse på møbler. Ifølge Ole Kiel er planen en fortsat udvidelse af sortimentet med både gamle møbler og nyt design.

Fortællingen i billeder og tekst
Samtidig med lanceringen den 12. oktober udsender Samvirke en bog med titlen ”En lys og lykkelig fremtid” skrevet af professor, dr. phil. Per H. Hansen med hele historien om FDB Møbler, om moderne dansk møbeldesign og om det samfund, de blev designet til.

Fokus er på arkitekterne, møblerne og den store fortælling, der skulle vænne danskerne til at bo med moderne møbler. Bogen indeholder illustrationer fra FDB’s arkiver og arbejdstegninger af de møbler, der siden blev salgssucceser og klassikere. Hertil kommer 50 nye fotos af både nye og gamle udgaver af FDB Møbler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094