23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn efterlyser dansk arbejdskraft

Den fynske møbelproducent må kigge mod udlandet efter sadelmagere, polstrere og flettere.
Carl Hansen & Søn vokser markant netop nu, og virksomheden har inden for det sidste år taget hul på to fynske udvidelser, først med en udbygning af den eksisterende fabrik i Aarup og siden med overtagelsen af en tidligere vinduesfabrik i Gelsted.

Udvidelserne skaber arbejdspladser, men hos Carl Hansen & Søn har man mere end svært ved at finde kvalificerede folk med dansk pas. Derfor må direktør Knud Erik Hansen kigge mod udlandet, når han skal ansætte nye medarbejdere i produktionen.

- Vi har ledt efter polstrere, sadelmagere og flettere i et halvt år. Vi har maskiner, værktøj og udstyr klar. Det eneste, vi mangler, er faktisk nogle mennesker, der kan betjene dem. Men det har vi ikke kunnet finde, siger han til Berlingske.

Carl Hansen & Søn har blandt andet tyskere, polakker og tyrkere på lønningslisten, og Knud Erik Hansen er klar til at ansætte flere udlændinge i virksomheden. Carl Hansen-direktøren er enig med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i, at det er vigtigt at satse på uddannelse, men møbelbranchen har generelt svært ved at tiltrække de unge.

- Den er ikke så let omsætteligt, som ministeren tror, når hun siger, at det må være muligt for Danmark og Europa at uddanne de unge, vi har brug for. Det tager tid. Og er det en branche i rivende udvikling, kan man godt få folk. Det sker bare ikke inden for møbelindustrien. Det er ikke så let, som hun siger, og vi har brug for folk nu, siger Knud Erik Hansen til Berlingske.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094