23948sdkhjf

VTI søsætter ambitiøs vækstplan

Limtræsproducenten er kommet fint gennem 2013/14 og tager nu hul på endnu en udvidelse af forretningen.
VTI, Vinderup Træindustri, har netop offentliggjort årsregnskabet for 2013/14, og resultatet vidner om en fortsat positiv udvikling med et resultat efter skat på over 8 millioner kroner. Men næppe er regnskabet godkendt, før limtræsproducenten tager sigte mod nye ambitiøse mål.

- Vi har nu ottedoblet VTI’s resultat siden 2010. Det betyder, at vi endegyldigt har besejret dønningerne fra finanskrisen og for alvor kan begynde at rykke fremad med nye produkter og nye markeder, siger administrerende direktør Bjarne Andersen.

Første skridt har været investeringen i nye maskiner, der producerer trappetræ til europæiske trappeproducenter.

- Vi har allerede fået gang i det engelske marked og er nu også på vej ind på det norske marked, fortæller Bjarne Andersen og tilføjer, at der også er vækst i virksomhedens etablerede forretningsområder, herunder limtræ til møbler, DIY og vinduer.

Store forventninger til varmebehandlet limtræ
Næste satsning er energibesparende, fingerskarret limtræ til vinduer og outdoor. Produktet har været fem år undervejs og er udviklet gennem et intensivt samarbejde med Teknologisk Institut.

Ifølge Bjarne Andersen er VTI den hidtil eneste limtræsproducent, der lykkedes med at udvikle varmebehandlet, fingerskaret limtræ, og produktet er allerede solgt til kunder i både Danmark og Norge.

- Det nye produkt er udviklet i tråd med den stadig stigende interesse for miljø og bæredygtighed. Målet er derfor en hurtig udrulning, og vi skønner, at det nye produkt rammer plet til både vinduer og outdoor-produkter i dele af Europa, siger han.

Toptrimmet til det globale marked
Sidste år tog VTI nye skridt ved at ansætte de første akademikere i virksomhedens historie. Det er gået så godt, at man nu overvejer yderligere skridt.

- Med den vækst, vi planlægger, er det nødvendigt, at vi er bedst muligt rustet, både i organisationen, bestyrelse og ledelse. Derfor er vi i gang med at udarbejde en vækst- og strategiplan frem mod 2020, siger Bjarne Andersen.

Som led i planen styrkes bestyrelsen med nye medlemmer, og samtidig vi VTI i gang med en skarpslibning af de personlige potentialer hos ledere og specialister.

- Vores maskiner er toptrimmede, og det skal menneskerne bag også være, hvis vi skal klare store skridt ud på det globale marked, understreger VTI-direktøren.

VTI beskæftiger i dag 100 timelønnede medarbejdere samt 23 funktionærer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078