23948sdkhjf

Royal hæder til Cecilie Manz

Designeren modtog lørdag aften Kronprinsparrets Kulturpris 2014.
Det nyopførte Musikkens Hus i Aalborg dannede lørdag aften rammen om kronprinseparrets årligt tilbagevendende prisfest.

Blandt modtagerne var designeren Cecilie Manz, der blev den niende modtager i rækken af Kronprinsparrets Kulturpris. Cecilie Manz har tidligere modtaget blandt andet Thorvald Bindesbøll Medaljen (2011) og Finn Juhl Prisen (2007) og har designet for en lang række fremtrædende interiørvirksomheder, herunder Fritz Hansen, Fredericia Furniture, Lightyears og Muuto.

En fornyer af skandinavisk design
Valget af Cecilie Manz begrundes med, at hun har markeret sig som en fornyer af skandinavisk design.

- Manz skaber altid design i særklasse med en særlig genkendelig tone. Hun overrasker igen og igen ved at designe i nye materialer eller i et nyt format – det være sig fingerringe i akryl, en puf i marmor eller en højttaler med læderhåndtag, som det er tilfældet med den bærbare Beolit12 for B&O.

- Den grundlæggende idé er altid stærk i Manz’ design, der både fremkalder associationer til historiske designgenstande og samtidig tydeligt afspejler nutiden. Cecilie Manz evner at kombinere forskellige designstrategier på nye måder. I hendes design opstår der typisk en tvetydighed, der på en interessant måde pirrer vores fantasi. Det er netop hendes særegne måde at fusionere til tider komplekse idéer med et enkelt og rent udtryk, der giver et både sensitivt og vedkommende design, lød det blandt andet i motiveringen, da Kronprinsparret overrakte prisen på scenen i Aalborg.

I år er det ti år siden, at Bikubenfonden indstiftede Kronprinsparrets Priser som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Kunstnere, der får tildelt Kronprinsparrets Kulturpris, modtager oveni hæderen en check på 500.000 kr. samt et imponerende kalejdoskop af kunstneren Olafur Eliasson. Prisen går til en markant dansk eller grønlandsk kunstner, der har ydet en enestående præstation i dansk kulturliv, og som man kan forvente store præstationer af i fremtiden både nationalt og internationalt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125