23948sdkhjf

Chefen er stopklods for virksomhedens vækst

I mindre virksomheder er det ofte chefen, der står i vejen, når forretningen skal vokse. Det viser helt nye tal fra Vækst via Ledelse.
Vækst via Ledelse er et program, hvor ledelsesspecialister har screenet flere end 700 chefer fra virksomheder i hele landet.

Konklusionen er, at alt for mange chefer i Danmarks små og mellemstore virksomheder mangler lederkompetencer. Når virksomheden vokser, mister chefen overblikket, har svært ved at uddelegere og hænger fast i detaljen. Dermed har chefen tit et direkte ansvar, når virksomheden knækker halsen i vækstfasen.

- Erfaringerne fra programmet giver et rigtigt godt indblik i ledelsesudfordringerne på Danmarks små virksomheder. Og det er helt afgørende for at skabe øget vækst, at vækstvirksomhederne tager fat om de udfordringer, siger Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

Om erfaringerne fra programmet siger en af Danmarks erfarne erhvervsledere, Stine Bosse:

- Mange SMV’er er ofte ejerledede. Det har en stor styrke, men udgør også en risiko, idet ejere ofte har vanskeligt ved at give slip og tage virksomhederne til nye højder. Hvis man skal fjerne disse barrierer, skal der sættes fokus på den professionelle bestyrelse. Det vil være åbenbart at skabe fora, hvor ejerledere kunne mødes og udveksle ideer og erfaringer.

Vækst via Ledelse gennemføres i perioden 2012-2014 i samarbejde mellem Væksthusene, Dansk Erhverv, Håndværksrådet og Syddansk Universitet. Projektet er støttet af Erhvervsstyrelsen og EU's Socialfond. Læs mere på www.vvl.dk

I uge 47 afholdes Danmarks Vækst- og Iværksætteruge, hvor der blandt andet sættes fokus på netop ledelse. Læs mere på www.uge47.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078