23948sdkhjf

Designa-optimisme: Vi har set bunden

Det går fremad for køkkenproducenten, som tror på sorte tal i 2014.
Efter en lang årrække med underskud iværksatte Designa sidste forår en turnaround, som i første omgang reducerede underskuddet fra 23,8 mio. kr. i 2012 til 7,9 mio. kr. i 2013.

Samtidig skød indehaver Henning Christensen 45 mio. kr. ind i sin kapitalhungrende virksomhed, som fortsætter den positive udvikling i indeværende regnskabsår. Det fortæller bestyrelsesformand Claus Astrup-Larsen til dagbladet Børsen.

- Det er fortsat ikke nemt. Men det går da bedre. Vi har set bunden, og da jeg er optimistisk af natur, så vælger jeg at tro på, at vi kommer op på den rigtige side af nullinjen i 2014. Vi venter sådan cirka den samme omsætning i år som de godt 260 mio. kr. i fjor, men resultatet bliver bedre, fordi vi har en helt anden omkostningsbase nu, siger han.

Designa har pr. 1. september sagt goddag til Erik Høj, der er ny på posten som administrerende direktør efter Jens Lange, som forlod Designa i forsommeren efter mindre end et år i virksomheden. Ifølge Claus Astrup-Larsen var bruddet ” relativt udramatisk ” og en konsekvens af, at der var ” nogle ting ”, som direktør og bestyrelse ikke var helt enige om.

Som led i oprydningen har Designa ifølge Børsen ryddet op i sortimentet og solgt bordpladeproduktion og egne lastbiler fra. Samtidig er de dårligste butikker skåret væk. Antallet af butikker er i dag 30, men ambitionen er at ekspandere med nye butikker på det norske marked.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094