23948sdkhjf

Særlig Y-stol afrunder Wegner-fejring

Carl Hansen & Søn lancerer en særudgave af Y-stolen – udført i 100 år gammelt bøgetræ fra Wegners fødselsår.
Hans J. Wegner designede Y-stolen i 1949, og den indgik i arkitektens første kollektion for Carl Hansen & Søn. Den ikoniske stol kom i produktion året efter og er siden da blevet fremstillet uafbrudt.

Særudgaven skal ses som en hyldest til stolens mester. Hvert eksemplar får et unikt oprindelsesmærke med serienummer og ægthedscertifikat, der identificerer, at denne udgave af Y-stolen er fremstillet af 100 årigt bøgetræ. Råtræet har været isoleret fra alt andet træ og specifikt mærket op igennem alle produktionsled, indtil stolene står færdige.

- Specialproduktionen har til tider været en logistisk udfordring, men alle har været begejstrede for det spændende projekt, der i den grad er passende til at minde en træelskende person som Wegner, siger Knud Erik Hansen, adm. direktør og tredje generation i Carl Hansen & Søn.

Han fremhæver, at bøgetræet er noget af det mest danske, man kan få:

- Digterne har altid benyttet den danske bøg til at udtrykke noget smukt, stærkt og typisk dansk. Bøgetræet i de danske skove bliver ofte dem, der rager op over alle de andre træer. Det er harmonisk, fleksibelt og er af en beskaffenhed, som igennem alle tider har været yderst brugbart til næsten alle formål. Det er jo også interessant at tænke på, at dette 100 år gamle træ i realiteten har oplevet de samme begivenheder som Wegner – så hvis træet kunne tale, ville det have samlet en danmarkshistorie, der fortæller om en forandringstid, som verden ikke tidligere havde oplevet, fortæller Knud Erik Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094