23948sdkhjf

"Sissy" vinder Paustians Designkonkurrence

Kasper Baarup Holmboe og Troels Thorbjørnson er kåret som vinder i Paustians designkonkurrence. De får prisen for gulvlampen ”Sissy”.
Kasper Baarup Holmboe og Troels Thorbjørnson, afgangsstuderende fra Studio M:A:D på Arkitektskolen Aarhus, vinder 1. præmien i Paustians Designkonkurrence. De får prisen for gulvlampen ”Sissy”.

Konkurrencen var udskrevet blandt studerende ved landets design- og arkitektskoler i anledning af Paustians 50 års jubilæum.

Opgaven lød på design af en lampe/lampeserie til Paustian ”med et nutidigt udtryk, hvor den nyeste teknologi er tænkt ind. Et design, der komplimenterer Paustians DNA, har kommerciel appeal, er innovativt, funktionelt og kan industrielt fremstilles.”

En klar vinder!
Og her udpeger dommerkomiteen Kasper Baarup Holmboe og Troels Thorbjørnsons gulvlampe ”Sissy” som ”en klar vinder!”

I motiveringen hedder det:

- Godt eksekveret fra tanke til handling. Gulvlampen tiltaler ved første øjekast. Den ’erobrer’ rummet med sit lysende væsen og personlighed. Denn er som en skrøbelig skulptur. Der er taget stilling til belysningsteknologien, og med brug af E27-fatningen er der tænkt ’grønt’. Spændende i sit materialevalg og kombination. Det kendte sakseprincip er både brugbart og giver hver et fint staffelilignende udtryk. Vi er usikre på stabiliteten. Det skal der arbejdes lidt mere med.”

Juryen bestod af administrerende direktør for Kvadrat, Anders Byriel; designer Line Depping; chefredaktør fra Bo Bedre, Erik Rimmer; chefredaktør fra RUM, Mette Barfod og fra Paustian administrerende direktør Peter Kampmann og marketing- og kommunikationschef Susanne Meyer.

Et lysende væsen
- Sissy betyder tøsedreng og bangebuks. Som det ofte er med tøsedrenge og bangebukse, så gemmer de på de største, og mest krukkede personligheder. Sissy har det på præcis samme måde. Der er her tale om et lille, lysende væsen, der med sit komplicerede og foranderlige formsprog, giver lys efter behov med stor alsidighed og en karikeret personlighed, siger de to vindere Kasper Baarup Holmboe og Troels Thorbjørnson om lampen.

Lampens stel er konstrueret i sæbebehandlet ask. Fødderne er fremstillet i sortmalet støbejern for at give lampen et lavt tyngdepunkt og for at sikre, at benene bliver på jorden når lampeskærmen hæves. Håndtaget øverst i lampeskærmen er indlagt greb i ask og drejekontakt med dæmperfunktion i midten. Ledningsføring, samlinger og mekaniske løsninger er synlige og understreger og aktualiserer en nøgtern og ærlig holdning til design og dets funktionelle premisser.

Sidste år modtog Kasper Baarup Holmboe og Troels Thorbjørnson en Runner’s Up Award ved FCS Design Award for bordet AA Desk og i august måned i år var bordet nomineret til Hay Talent Award.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078