23948sdkhjf

Annebergs Limtræ klar til flere broprojekter

”Ikke alt behøver at være stål og beton”, lyder det fra den vestjyske limtræsfabrik, der ser broer som et fremtidigt vækstområde. Den hidtil længste på 45 meter blev monteret på få timer. Se videoen her.
Henover natten til tirsdag den 26. november 2013 fik Varde en ny gangbro. Annebergs Limtræ stod for at producere den 45 meter lange, tre meter brede og 35 tons tunge konstruktion, som er virksomhedens hidtil største broprojekt.

- Vi har lavet nogle stykker, men det har været i mindre skala. Broen mellem Arnbjerg og det gamle Varde Sommerland er den klart største hidtil, fortæller fabrikant Frits Anneberg, der anser broer for et af virksomhedens store vækstpotentialer i de kommende år.

Familiefirma i 50 år
Annebergs Limtræ A/S er grundlagt af Knud Anneberg, som i 1964 købte Lunde Trælast i 1964. De nuværende ejere, sønnerne Christian og Frits Anneberg, indtrådte i virksomheden i 1985 og overtog ejerskabet i 1996.

Siden er virksomhedens fire tømmerhandler solgt til fordel for en satsning på den nuværende limtræsproduktion.
Han påpeger, at limtræ er så stærkt, at det sagtens kan udgøre den bærende konstruktion i ikke blot dekorative gangbroer, men også i broer til tungere trafik, som man eksempelvis ser det i Norge og Sverige. I Danmark har vi ikke ret mange, hvilket langt hen ad vejen er et spørgsmål om skik og tradition.

- Stål og beton vil altid have sin berettigelse, men vi tror og håber, at træet vil få en renæssance som byggemateriale. Det er et langt sejt træk, men flere er efterhånden blevet mere åbne for at bruge træ i byggeriet herhjemme. Det er langt hen ad vejen op til os selv. Jo mere der bliver skrevet, sagt og vist, desto større er chancen for, at arkitekterne får øjnene op for træet. Men konkurrencen er stor, siger Frits Anneberg.

Annebergs Limtræ har netop budt ind på endnu en større gangbro – i øvrigt også i Varde Kommune. Vinderen af denne licitation findes i november.

[flash][align]center[/align][width]560[/width][height]315[/height][address]//www.youtube.com/v/w0THS5QjbRY[/address][/flash]
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078