23948sdkhjf

Gabriel opjusterer og ændrer i ledelsen

Producenten af møbeltekstiler mærker positiv udvikling på alle områder og opjusterer forventningerne til årets resultat. Samtidig udnævnes økonomichef Claus Toftegaard til CFO.
Gabriel Holding A/S med hovedsæde i Aalborg fortsætter den positive udvikling med fremgang på top- og bundlinje.

I regnskabsårets første tre kvartaler er omsætningen steget med 7 % til 215,4 mio. kr., mens resultatet af den primære drift (EBIT) er steget med 25 % til 19,7 mio. kr.

- Omsætningsudviklingen fremkommer som resultat af vækst i samtlige forretningsområder og på alle primære geografiske markeder, skriver Gabriel i sin kvartalsrapport.

Den realiserede omsætning i årets tre første kvartaler lever op til ledelsens forventninger, mens indtjeningen overgår forventningerne. Derfor opjustereres forventningerne til det primære resultat (EBIT) fra en fremgang på 5-10 % til nu 12 %, hvilket svarer til 24 mio. kr. ud af en omsætning på 280 mio. kr.

Gabriel forfølger i disse år en strategi om ” at vokse med de største ”. Gennem oprustning i salgsafdelingen er det lykkedes at opnå en større besøgsfrekvens hos udvalgte topkunder, og det skaber resultater i form af vækst i omsætning, potentiale og igangværende udviklingsopgaver.

I første halvår er der iværksat udvikling af en række nye produkter, som skal supplere porteføljen af igangværende udviklingsopgaver. Der er i årets første tre kvartaler lanceret seks nye produkter, og Gabriel forventer på den baggrund at indfri målsætningen om at lancere otte produkter i regnskabsåret. Målsætningen om, at minimum 30 % af omsætningen stammer fra produkter, der er yngre end fem år, ventes også at blive realiseret.

Direktionen udvides
Bestyrelsen i Gabriel Holding har desuden besluttet at udvide direktionen i Gabriel A/S, Gabriel Ejendomme A/S og ZenXit A/S med selskabets nuværende økonomichef Claus Toftegaard. Han udnævnes pr. 1. oktober 2014 til finansdirektør/CFO.

Claus Toftegaard, uddannet statsautoriseret revisor, blev ansat i Gabriel A/S i marts 2011 og blev udnævnt til økonomichef i juni 2011. Claus Toftegaard har tidligere beklædt ledende stillinger i RTX Telecom, Glenco og Intego.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109