23948sdkhjf

Nytænkende byrumsmøbel skal verden rundt

Schønherr, Flexys og Tuborgfondet giver de besøgende en anderledes oplevelse under den kommende Aarhus Festuge.
Under Festugen vil sofa-projektet med navnet ”The Sofa Experience” fungere som samlingssted på Store Torv midt i Aarhus, hvor du kan tage et hvil, hygge dig med vennerne og dele historier med sidemanden.

Og når Festugen er slut, tager ”The Sofa Experience” på rejse til andre lande, inden den vender hjem til Aarhus til Festugen 2015.

Sofaen, der er designet af landskabsarkitekterne Schønherr og produceret af byrumsproducenten Flexys, er en nytænkning af et byrumsmøbel. Den er opbygget af kiler kaldt ’pieces’, som kan kombineres på et utal af måder og dermed skabe enten et møbel, en skulptur eller fungere som landskabeligt element – eller alle ting på én gang. Et grønt lys er indsat i sofaens ryglæn og lyser i aften- og nattetimerne.

Festugens direktør, Jens Folmer Jepsen, fortæller om idéen med ”The Sofa Experience”:

- ”The Sofa Experience” er helt i tråd med Festugens ide om helt konkret at vise verden, hvad byen er god til og et fantastisk brugbart værk til at understrege Festugens store idé om, at det er væsentligt, at mennesker mødes, så ny musik kan opstå.

Sofaens rejse kan følges på Instagram, hvor man kan dele sin personlige sofa experience med #sofaexp. Kilerne er skabt i bæredygtigt materiale og kan transporteres i én container, så belastningen på miljøet minimeres mest muligt.

Aarhus Festuge holder et pressemøde torsdag 28. august kl. 11 på Store Torv, hvor sofaen vises frem. På mødet deltager underdirektør Peter Moe Rasmussen fra Tuborgfondet, der har skænket møblet, direktør Jens Folmer Jepsen og sponsorchef Anders Dahlstrup fra Aarhus Festuge samt partner og landskabsarkitekt Rikke Juul Gram og arkitekt Rasmus Stougaard fra Schønherr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096