23948sdkhjf

Dansk design indtager Brasilien

Udvalgte værker fra blandt andre Kaare Klint, Poul Henningsen og Arne Jakobsen udstilles side om side med nulevende danske designere som Louise Campbell, Ole Jensen, Cecilie Manz og Kasper Salto.
Dansk design kommer i fokus, når det toneangivende Tomie Ohtake Institut i São Paolo den 21. august åbner udstillingen ” Danish Design – Masters and Icons ”.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Designmuseum Danmark og følges til dørs af en delegation udøvende danske designere, som skal bane vejen for et tættere og bæredygtigt samarbejde mellem det danske og det brasilianske designmiljø.

- Den danske designindsats i São Paulo har en stærk ambition om at sætte innovative, bæredygtige designløsninger på dagsordenen og bygge bro mellem det gamle og det nye. Dansk design har et godt ry i Brasilien, og jeg er glad for, at Tomie Ohtake Instituttet nu giver det brasilianske publikum mulighed får at gå på opdagelse i både de klassiske danske designikoner og nogle af de seneste års nyskabelser. Det viser bredden i dansk design, siger kulturminister Marianne Jelved.

50 udvalgte værker
Danish Design – Masters and Icons ” er tilrettelagt i samarbejde med Lars Dybdahl, designhistoriker og forsknings- og bibliotekschef ved Designmuseum Danmark. Udstillingen byder på en stærk repræsentation af danske designklassikere fra flere årtier, hvilket indbefatter 50 nøje udvalgte værker fra blandt andre Kaare Klint, Poul Henningsen og Arne Jakobsen.

Nulevende danske designere som Louise Campbell, Ole Jensen, Cecilie Manz og Kasper Salto er også repræsenteret i udstillingen, og det er missionen at understøtte og udbygge den stærkt voksende interesse i Brasilien for dansk design gennem en attraktiv manifestation og samtidig introducere den unikke danske designkultur til Brasilien. Udstillingen skal efter Tomie Ohtake Instituttet videre til Brasilia, og der er planer om yderligere visninger i Sydamerika.

Udstillingen i São Paolo er støttet af Kulturministeriet og Udenrigsministeriet og løber frem til den 28. september I forbindelse med udstillingen afholder Tomie Ohtake Instituttet en konference, hvor designinteresserede blandt andet vil få mulighed for at høre om den danske designtradition. I forbindelse med udstillingen deltager desuden tre danske designere fra Fairtrade Designers; Liselotte Risell, Henriette Melchiorsen og Pil Bredahl.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078