23948sdkhjf

Dan-Modul sætter turbo på væksten

Efter et ejerskifte har inventarproducenten næsten tredoblet medarbejderstaben og retter nu fokus mod yderligere vækst.
I Ikast står den 35 år gamle inventarproducent, Dan-Modul, foran en ny spændende epoke. To nye ejere, Henrik og Klaus Baisner, har i løbet af foråret overtaget de sidste aktier i virksomheden fra den tidligere ejerfamilie og tager nu hul på en ny strategi med overskrifterne ”vækst”, ”eksport”, ”indtjening” og ”produktudvikling”.

Siden overtagelsen har Henrik og Klaus Baisner allerede udvidet medarbejderstaben fra ni til 25, og samtidig er indtjeningen er løftet med omkring tre millioner. 2013 var første år med overskud, siden en ’turn around’ af virksomheden blev sat i gang.

- Vi lægger ikke skjul på, at 2012 var et skrækkeligt år. 2013 kom vi ud af med et lille plus, 2014 bliver markant bedre, og fremadrettet har vi ingen tanker om at skrue ned for forventningerne, siger Henrik Baisner, der har titel af administrerende direktør.

Investerer sig til yderligere vækst
Ifølge Henrik Baisner har der været et stort investeringsefterslæb hos Dan-Modul. Det er man nu i fuld gang med at rettet op på gennem indkøb af nye maskiner og opgraderinger af eksisterende maskinel i produktionen. Hertil kommer indkøring af it-systemer til administration og et løft af hele papirsiden i virksomheden.

- Vi har investeret stort i at få maskinrummet trimmet, så det matcher behovet, herunder fået ansat yderligere i produktionen, og så er der fokuseret på salg. Herudover har vi investeret i IT, både tegneprogrammer og administrative løsninger, og ansat tekniske medarbejdere på kontoret, så vi har den nødvendige knowhow internt. De ting i forening skal få turbo på væksten. Målet er en yderligere fordobling i medarbejderstab, omsætning og indtjening inden for et par år. Det kan ske både organisk og ved tilkøb, lyder den offensive udmelding fra Henrik Baisner.

Eksporten er øget betragteligt inden for de seneste par år. Det gælder især Norge og Sverige, men Dan-Modul arbejder aktivt på at øge indsatsen i hele Skandinavien, Benelux, Storbritannien og Irland samt Tyskland. På eksportmarkederne er det ikke mindst shop-in-shop løsninger, der efterspørges. Dan-Modul leverer netop nu flere end 100 shop-in-shops i flere europæiske lande.

Mere end en leverandør
Dan-Modul leverer møbler og udstyr til rumindretning, både i direkte leverancer og i rollen som underleverandør. Ifølge Klaus Baisner skal virksomheden bringes fremad gennem innovation og ved at udvikle samarbejdet med møbel- og køkkenproducenter samt bygherrer, arkitekter og retailere.
- Vi skal være mere end en leverandør, så vi kan være med til at skabe nøgleløsninger og kan fungere som rådgivere. Vi har for eksempel flere gange medvirket ved udbudsbeskrivelser, fordi vi har haft en særlig spidsviden på et område, fortæller Klaus Baisner.

- Vi laver plader til brug i lydisolerede rum, displays til Ipads i en udstilling på Det Kongelige Bibliotek og en unik receptionsdisk monteret usynligt på en glasvæg. Bare eksempler, der siger lidt om spændvidden. Jo mere komplekse opgaver jo sjovere. Sideløbende skal vi så holde fast i produktionen af mere standardiserede produkter som skabskorpus, ophængslister, skuffesider og lignende. Det giver både den niche og den bredde i produktionen, som vi skal have for at have et sikkert vækstgrundlag og en unik position i markedet, siger Klaus Baisner om virksomhedens planer.

Dan-Modul AS er etableret i 1982 og har siden foråret 2014 været 100 % ejet af Henrik og Klaus Baisner.

Henrik Baisner, 59, har mere end 38 års erfaring fra branchen, både indenfor ledelse og opkøb af virksomheder og med salg og indkøb i det meste af verden. Klaus Baisner, 35, har mere end 15 års erfaring med salg og udvikling, heraf 11 år i branchen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093