23948sdkhjf

GamFratesi bag Mindcraft15

Den dansk-italienske designduo skal kuratere næste års Mindcraft-udstilling på Fuori Salone i Milano.
Danske Stine Gam og italienske Enrico Fratesi, tilsammen GamFratesi, har flere gange været blandt de udvalgte udstillere på Mindcraft, der hvert år viser det bedste af dansk samtidsdesign og kunsthåndværk frem på Fuori Salone i Milano.

Men når verdens største designbegivenhed næste gang løber af stablen, bliver det de to, der bestemmer, hvilke nyskabende danske kunsthåndværkere og designere, der skal indgå i udstillingen. Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design under Statens Kunstfond har netop udpeget dem til kuratorer for Mindcraft15.

- Som udvalg er vi stolte over at kunne præsentere GamFratesi som kuratorer. Vi er overbeviste om, at de vil kunne bringe arven og værdierne fra Mindcraft videre og samtidig udfordre den, siger Astrid Krogh, formand for udvalget.

GamFratesi har gjort sig betydeligt bemærket internationalt – både som designere og som udstillingsarkitekter. De står i deres arbejde for sammensmeltning af tradition og fornyelse og har vist en eksperimenterende tilgang til materialer og teknikker, som de også bruger, når de kuraterer og sammensætter udstillinger.

GamFratesi er del af den nyeste generation af møbeldesignere og har opnået international anerkendelse med succeser som Haiku Sofa og Beetle Chair, der begge har været udstillet på Mindcraft før de blev sat i produktion af henholdsvis Fredericia Furniture og Gubi. Den dansk-italienske duo var tidligere på året Guest of Honour på Stockholm Furniture & Light Fair – som første nordiske islæt i øvrigt.

Om Mindcraft
Mindcraft er et internationalt anerkendt og prisbelønnet udstillingskoncept, der med skiftende deltagere og eksterne kuratorer præsenterer det ypperste inden for dansk kunsthåndværk og design på verdens førende designscene under den årlige designuge i Milano.

Formålet er at profilere og brande danske kunsthåndværk og design over for både nationale og internationale meningsdannere, presse, producenter og andre fagfolk på området. Deltagerne i Mindcraft er udpeget af eksterne kuratorer, der er udvalgt at Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design.

I årene 2008-2013 blev Mindcraft-udstillingerne udviklet og organiseret af Danish Crafts. Som en del af den politiske aftale om Danish Crafts' fusion med Kulturstyrelsen fra januar 2014 blev det besluttet at videreføre udstillingskonceptet i Statens Kunstfond med Kulturstyrelsen som sekretariat. Mindcraft har siden 2008 givet dansk kunsthåndhåndværk og design en markant og faglig eksponering internationalt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062