23948sdkhjf

Rekord-ordre til Kastrup A/S

Vinduesproducenten skal med den største ordre til dato, levere facadepartier, til det storstilede projekt på Århus Havn, lejlighedskomplekset Havneholmen.
Med underskift på virksomhedens hidtil største ordre, kan de midt- og vestjyske vinduesfabrikker under navnet Kastrup A/S nu glæde sig over en solid start på sommeren. Virksomheden skal sende omkring 2.200 vinduer fra fabrikken i Skive til byggepladsen på Århus havn. Ordren er et vigtigt led i virksomhedens fortsatte og fremtidige muligheder på projektmarkedet for vinduer og døre, vurderer Lasse Kastrup, direktør hos Kastrup.

Entreprenørfirmaet NCC skal opføre det store lejlighedskompleks på havnen i Århus. Bygherre er TopDanmark og Pensam. Projektet består af ca. 400 lejeboliger, hvoraf der er planlagt 244 almindelige to- til femværelses lejligheder og 140 boliger målrettet seniorer. Havneholmen er tegnet af arkitektfirmaet C. F. Møller med base i Århus.

Projektet er påbegyndt, og fra november 2014 og cirka to år frem skal Kastrup levere vinduespartier til Havneholmen.

Fokus på bæredygtighed
I store dele af projektet er bæredygtighed en vigtig faktor, og bæredygtige løsninger er indarbejdet i mange dele af lejlighedsprojektet. Fokus har især været et sundt indeklima, med et meget stort dagslysindfald. Kastrup skal til dette projekt levere særligt store vinduespartier på op til 4,5x3,1 meter for, at imødekomme kravene til lys og indeklima. De store vindueselementer skal endvidere fungere som gavlelementer ud mod både havn og by.

- Alle vore vinduer har generelt en meget lav u-værdi, og det har selvfølgelig også været en vigtig faktor for, at NCC valgte netop vores vinduer. Ikke mindst for at imødekommende projektets skarpe krav til både bæredygtighed og indeklima. Vinduerne til projektet har en u-værdi på kun 0,65 og er markedets absolut laveste u-værdi for vinduer af denne type, fortæller projektchef Carsten Brunsgaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079