23948sdkhjf

Carl Hansen vil skabe 100 nye arbejdspladser

Udvidelse af produktionslokalerne i Danmark samt en stærk tro på vækst får den fynske møbelproducent til at investere i flere danske arbejdspladser.
- Det er gået ganske udmærket i 2013, som har været et fint år med en pæn fremgang. På bundlinjen står vi dog ikke til at tjene flere penge, fordi vi også har været ude i en del store investeringer, hvor vi blandt andet har købt en ny fabrik og udvidet i Aarup. Så man kan godt sige, at vi har valgt at investere i arbejdspladser i Danmark.

Tre grunde til tro på dansk vækst


November 2013: Carl Hansen & Søn besluttet at udvide produktionsarealerne i Aarup ved at bygge endnu en produktionshal i samme størrelse som den eksisterende, der er på 6.000 kvadratmeter.

Januar 2014: Carl Hansen & Søn overtager en tidligere Velux-fabrik i Gelsted, hvor de 7.500 kvadratmeter skal danne rammen om en produktionsudvidelse.

Marts 2014: Carl Hansen & Søn markerer Hans J. Wegners 100 års fødselsdag med en kampagne, som især får efterspørgslen på Y-stolen til at stige. Som konsekvens søger virksomheden efter 20 stoleflettere, 10 møbelpolstrere og fem maskinsnedkere.
Knud Erik Hansen, der er adm. direktør i Carl Hansen & Søn, ser lyst på fremtidsudsigterne for den danske produktion, som ellers med jævne mellemrum lægges i graven fra forskellige sider.

Læs også: Carl Hansen-direktør: Vi skal værne om håndværket

Carl Hansen & Søn beskæftiger i dag omkring 240 ansatte, hvoraf de 180 arbejder i Danmark. Men det tal kommer til at stige, når den tidligere Velux-fabrik i Gelsted står klar til produktion. Knud Erik Hansen forventer, at fabrikken kan påbegynde en rullende start i november eller december med 50 nyansatte til følge.

Små set med internationale øjne
Derudover kræver udvidelsen af produktionsfaciliteterne i Aarup også flere hænder, hvorfor Knud Erik Hansen regner med, at Carl Hansen & Søn totalt kan se frem mod en udvidelse af medarbejderstaben på 100 mand inden udgangen af 2017.

- Vi kommer til at fortsætte med at investere. Set med udenlandske øjne er vi alt for små, så hvis vi skal gøre os internationalt, skal vi vokse stort, mener Knud Erik Hansen, som også erkender, at der en vis portion idealisme indblandet i satsningerne på den hjemlige produktion.

- Vi er en familiedrevet virksomhed, så vi har tålmodighed til at tage det lange, seje træk uden at bekymre os om et stort afkast til aktionærerne på den næste generalforsamling. Vi er 106 år gamle, og vores tankegang er præget af, at vi også skal sørge for, der er noget at lave for den næste generation, slår møbeldirektøren fast.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062