23948sdkhjf

Generationsskifte i Global Timber

Aarhus-virksomheden ændrer i ejerkredsen. Seniorpartner og grundlægger Lars Munch Christensen giver plads til Søren Vinther og fortsætter selv som bestyrelsesformand.
Den tidligere hovedaktionær Lars Munch Christensen – som var med til at grundlægge firmaet i 2006 – har besluttet at udtræde af ejerkredsen i Global Timber. Han fortsætter dog på deltid i firmaet og som formand for bestyrelsen.

Ny i ejerkredsen er Søren Vinther, som efter to års ansættelse i virksomheden har erhvervet sig en mindre del af aktierne.

- Med Søren Vinthers erfaring inden for sourcing fra Syd- og Nordamerika samt tætte relationer til nøglekunder på hjemmemarkedet og i Norden er vi glade for, at ejerkredsen fortsat består af folk, som har deres daglige gang i virksomheden. Det giver bedre mulighed for at navigere på markederne og sætte gang i nye projekter, siger administrerende direktør Peter Bæk.

Fordobling af resultatet i udsigt
Trods et generelt vigende marked i kølvandet på finanskrisen har Global Timber kørt med overskud de seneste fire regnskabsår, og virksomheden forventer som minimum at fordoble af sidste års resultat på knap 1,6 mio. kr. før skat, når 2013/14-regnskabewt afsluttes den 30. juni.

De positive takter har medvirket til, at de eksisterende ejere – Kasper Fredsted, Peter Bæk og Anders Trap Bitzer – selv har været i stand til at løfte købet af Lars Munch Christensens aktier og dermed videreføre virksomheden på uændret vis.

- Strategien fungerer. Vi har fornuftig fremgang på stort set alle markeder, og det virker, som om byggesektoren både på hjemmemarkedet og ude i verden er på vej i den rigtige retning. De seneste tre måneder har vi oplevet rekorder på omsætning og indtjening. Samtidig er det lykkedes at gennemføre satsninger på markeder og produkter, som sikrer omsætning over hele året og ikke kun i sæsonmåneder, siger Peter Bæk.

Han peger selv på kvalitet, service, kompetence og innovation som afgørende faktorer for virksomhedens succes. Hertil kommer, at Global Timber er med i hele værdikæden – fra råtræet udvælges, over udskibning og videre forarbejdning, til faglig rådgivning og præcis levering af den ønskede kvalitet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.531