23948sdkhjf

Milano-messen overgik alle forventninger

Besøgstallet steg med 13 procent og tiltrak et bredt internationalt publikum fra over 160 lande.
Den 53. udgave af Salone del Mobile sluttede søndag i Milano, og arrangørerne kan glæde sig over en fremgang i besøgstallet på hele 13 procent. I alt 357.212 besøgende lagde vejen forbi messen, heraf 311.781 branchefolk.

- Vores mål var at gøre dette til den bedste Salone del Mobile, og resultatet har langt oversteget vores forventninger, siger messens formand, Claudio Luti, der også fremhæver udstillernes høje kvalitet og publikums brede internationale sammensætning. Således repræsenterede de mange besøgende flere end 160 nationer.

Attraktiv dansk fællesstand
Det danske aftryk på dette års messe har også været markant. Foruden selvstændige udstillere som Carl Hansen & Søn, Normann Copenhagen, Onecollection og Verpan var Eksportrådet for tredje gang på plads med fællesstanden ”Danish Livingroom”, som i år havde deltagelse af 25 virksomheder, heraf 9 gengangere.

Eksportrådet har siden 2007 arbejdet målrettet på at opbygge relationer til Salone Internazionale del Mobile, og det er en indsats, der virker. Af de otte virksomheder, der deltog på Eksportrådets første fællesstand i 2008, har de fem i dag egen udstilling. Og med ”Danish Livingroom” tilbydes endnu flere en mulighed for at komme med i det eftertragtede selskab.

Blandt de nye udstillere på dette års Danish Livingroom er Nordic Tales, der beretter om stort udbytte af deltagelsen.

- Fordi vi er så mange samlet på et sted, fremstår standen altid fuld og derfor også attraktiv, og så forwarder vi potentielle kunder til hinanden og sparer med hinanden, siger creative director Jonas Højgaard til 365Design.

Han har oplevet Salone del Mobile som en messe, hvor de gode kunder nærmest kommer på stribe, og som følge af den store efterspørgsel har Nordic Tales sat leveringstiden til to måneder for at kunne følge med.

Udover Danish Livingroom deltog Kunstakademiet, Designskolen i Kolding, Arkitektskolen i Aarhus og Teko i det fælles fremstød, ”Danish”, hvor de i anledning af 100-året for Hans J. Wegner og Børge Mogensen havde fået fået til opgave at bruge de to kendte møbelarkitekter som afsæt for deres udstillinger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112