23948sdkhjf

Duba-B8 sætter ny omsætningsrekord

I et faldende marked har den midtjyske kontormøbelproducent øget omsætningen til det hidtil højeste niveau. Hård priskonkurrence sætter dog indtjeningen under pres.
Duba-B8 A/S har i 2013 realiseret en omsætning på 376 mio. kr., hvilket er en vækst på 8 % i forhold til året før. Samlet set er omsætningen vokset organisk med 82 % over de sidste tre år og er nu på det højeste niveau i virksomhedens 100-årige historie.

Væksten er opnået i et fortsat faldende marked, som ifølge administrerende direktør Christian J. Flarup skønnes at være reduceret med omkring 40 procent siden finanskrisen. Duba-B8 har styrket sin position på især det danske marked og har opbygget en betydelig eksport primært gennem salg af kontormøbler til store danske virksomheders udenlandske datterselskaber.

Markedsvilkårene er dog fortsat præget af intens konkurrence og prispres, og det kan aflæses i resultatet, som er faldet fra 25 til 10 mio. kr. før skat. Resultatet er også påvirket af, at Duba-B8 i 2013 har foretaget en væsentlig udbygning af sin salgs- og kundeserviceorganisation i Danmark, Norge, Finland og Singapore. Endvidere er der gennemført betydelige investeringer i selskabets produkt- og serviceprogram.

Den stærkeste kundeportefølje nogensinde
Duba-B8 kan se tilbage på et år med flere store projekter; herunder udvikling af et nyt samlet indretningskoncept til Siemens’ norske og danske hovedkvarterer i henholdsvis Oslo og Ballerup. I 2013 er det også lykkedes at forlænge rammeaftalen om levering af møbler og indretning til Nordeas flere end 900 filialer frem til 2018.

Christian J. Flarup glæder sig over, at det er lykkedes at fastholde Duba-B8’s position som én af de hurtigst voksende og mest lønsomme kontormøbelproducenter i Norden. Virksomheden er i dag den eneste danske producent i den europæiske kontormøbelbranches Top 50, og målet for de kommende år er at styrke positionen som en foretrukken leverandør af kontorindretningsløsninger til store virksomheder i Danmark og Norge.

- Vi er stolte over i år at kunne fejre vores 100 års fødselsdag med den stærkeste kundeportefølje i vores virksomheds historie. I 2013 har vi indgået aftaler med flere nye store norske, danske og singaporeanske virksomheder. Vi har igennem hele finanskrisen investeret vedholdende i fastholdelse og udvikling af vores kunder. Vi er optaget af at fastholde denne kurs – kun derved kan vi sikre en fortsat profitabel og bæredygtig udvikling af Duba-B8 – nu på vej ind i sit andet århundrede, siger Christian J. Flarup.

I 2014 forventer Duba-B8 fortsat vækst i omsætningen samt en forbedret indtjening.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094