23948sdkhjf

Dansk Design Center med i internationalt projekt

Centret er udvalgt til at udvikle European Design Innovation Platform (EDIP) i et konsortium med 13 andre europæiske designorganisationer.
EDIP er et projekt, der skal fremme brugen af design til innovation og vækst i hele Europa. Projektet er finansieret af EU Kommissionen og vil blive afviklet i løbet af tre år med det formål at fremme designdrevet innovation i EU.

Projektet, der har et budget på 3,8 mio. EUR, vil fremme viden og eksempler, der viser, hvordan designdrevet innovation bliver brugt til at øge effektiviteten i de offentlige tjenester og drive virksomheders vækst i hele Europa.

- Vi er stolte over at være en del af dette fantastiske projekt, og vi ser frem til gennem projektet at dele vores viden og erfaringer om designs betydning for innovation og vækst med erhvervslivet og den offentlige sektor på tværs af Europa. Projektet er med til at placere design som central del af fremtidens innovationspolitik i EU. Det er et vigtigt skridt i retningen af at øge forståelsen og anvendelsen af design til at stimulere innovation og vækst i både den private og offentlige sektor på tværs af EU, siger design- og innovationschef i Dansk Design Center, Anne Dorthe Josiassen.

Hun tilføjer, at DDC gerne hører fra andre organisationer og netværk, der har interesse i at fremme designdrevet innovation med henblik på en dialog om, hvordan de kan bidrage til projektet.

EDIP-projektet vil blive udviklet i tre spor:
• En web-platform, der skal samle viden og eksempler på design-drevet innovation fra den offentlige og private sektor på tværs af EU. Platformen skal være for alle, der har interesse i viden om de nyeste redskaber og metoder til anvendelse af design-drevet innovation.

• Events for erhvervsfolk, offentlige ledere, og politiske beslutningstagere for at fremme kendskabet til designs betydning for innovation og vækst.

• Udbredelse af viden om design-drevet innovation til erhvervslivet på tværs af Europa gennem et konsortium bestående af 14 partner organisationer i EU, herunder blandt andre Design Council og Nesta fra UK, Dansk Design Center, Estonian Design Centre og KEPA Business and Cultural Development Centre i Grækenland.

Målet er at øge andelen af europæiske virksomheder, der bruger design som et strategisk middel til innovation ved at fremme forståelsen af design som en vigtig drivkraft for øget konkurrenceevne, velstand og velfærd. Alle former for innovation, herunder ikke-teknologisk brugerdreven innovation, vil blive støttet gennem projektet. En bred forståelse af design vil hjælpe Europas virksomheder til at levere bedre produkter og serviceydelser og øge levestandarden for borgere i EU.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125