23948sdkhjf

Fælles oplysningsindsats op til patentafstemningen

Ni organisationer går nu sammen om en fælles oplysningsindsats, der tager udgangspunkt i virksomhedernes og medarbejdernes egne oplevelser med patenter.
I forbindelse med EU-parlamentsvalget skal danskerne også stemme om deltagelse i en fælles europæisk patentdomstol. Men hvad betyder en fælles patentdomstol egentlig for Danmark, og hvilken interesse har vi i at gå med? Det spørgsmål forsøger en ny oplysningsindsats at besvare ved at lade de mennesker, der dagligt arbejder med at opfinde, producere og forsvare patentbeskyttede produkter, komme til orde.

De ni organisationer dækker tilsammen størstedelen af det danske arbejdsmarked. Bag initiativet står: CO-Industri; Danmarks Rederiforening; Dansk Byggeri; Dansk Erhverv; Dansk Industri; Ingeniørforeningen, IDA; Landbrug & Fødevarer; LO og Lægemiddelindustriforeningen.

Indsatsen tager udgangspunkt i virksomhedernes og medarbejdernes egne oplevelser og går i dialog med vælgerne i øjenhøjde. Med små film og konkrete historier vil tillidsrepræsentanter og direktører fortælle, hvordan et enklere patentsystem vil påvirke dem, og hvorfor de anbefaler et ja.

Centralt for indsatsen er fokus på, at det danske samfund har store fordele af patenter. Danske virksomheder med patenter beskæftiger over 200.000 medarbejdere og bidrager med over en tredjedel af Danmarks samlede eksport og en stor del af vores økonomiske vækst. Mindst ligeså mange ansatte er beskæftiget hos underleverandører til virksomheder med patenter.

Via film, oplæg til debat og udbredelsen af konkrete historier vil initiativet aktivt gå i dialog på Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube og Vimeo.

Hele initiativet kan følges på det centrale oplysningssite: www.letterepatent.dk .

Hvad mener du?
Wood Supply stiller i denne uge spørgsmålet: "Hvad agter du at stemme ved folkeafstemningen om den fælles patentdomstol den 25. maj 2014?"

Giv dit besyv med og deltag i afstemningen, som du finder i boksen til højre.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078