23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn åbner i Tokyo

En ny flagskibsbutik i det centrale Tokyo skal understøtte en stigende eksport til det japanske marked.
Onsdag slår Carl Hansen & Søn officielt dørene op til sin nyeste satsning på det asiatiske marked; en ny flagskibsbutik i Tokyo. Butikken åbnede egentlig for en måned siden, men med officiel indvielse den 2. april ønsker Carl Hansen & Søn samtidig at markere 100-året for Hans J. Wegners fødselsdag.

Ifølge direktør Knud Erik Hansen skal etableringen ses i lyset af en stor vækst i eksporten til Japan, som er blevet Carl Hansen & Søns største eksportmarked; ikke mindst båret frem af Hans J. Wegners Y-stol, som japanerne er meget fascineret af.

- Japanske forbrugere anerkender godt design og kvalitetshåndværk. De har jo selv en markant og lang tradition for smukt håndværk i naturmaterialer med et markant minimalistisk udtryk. Der er på den måde et værdifællesskab mellem Japan og Danmark, og japanerne anerkender også Wegners minimalistiske tilgang og hans brug af træ i sine tidløse og elegante design. Derfor giver det god mening for os at åbne en ’flagship store’ i Tokyo, der kan fungere som platform for større synlighed i gadebilledet og dermed yderligere udbredelse af japanernes kendskab til Carl Hansen & Søn-brandet, siger Knud Erik Hansen.

Rud. Rasmussen debuterer i Asien
Den nye butik har til huse i bydelen Jingumae, der er en del af Aoyama-området, som i forvejen er hjem for gallerier samt nogle af Japans mest fremtrædende livsstilsbutikker inden for design, mode, og interiør.

Konceptet bag butikken er at samle danske designklassikere under ét tag. Den over seks meter høje glasfacade indrammer fortællingen om klassisk, dansk møbelhåndværk og historie skabt af nogle af Danmarks største arkitekter og formgivere. Der er lagt vægt på at finde et rum, der har et naturligt lysindfald inspireret af dansk arkitektur, så møblerne fremstår mest autentisk i en indbydende og intim atmosfære.

Førstesalen er dedikeret til at fremvise Carl Hansen & Søns møbeldesign fra blandt andre Hans J. Wegner, Ole Wanscher og Tadao Ando. Stueetagen er indrettet som et særligt Rud. Rasmussen univers med design af blandt andre Kaare Klint, Mogens Koch og Mogens Lassen. Det er første gang, at det 145 år gamle, hæderkronede Rud. Rasmussen sortiment kan opleves i Japan – og Asien i øvrigt. Møbelsnedkeriet Rud. Rasmussen blev en del af Carl Hansen & Søn, da den fynske møbelfabrik overtog ejerskabet i december 2011.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203