23948sdkhjf

Dansk designer vinder international toppris

Thomas Pedersen er blevet tildelt Red Dot Awards ”Best of the Best”-pris for spisebordsstolen DELI.
Danske Thomas Pedersen kan i disse dage glæde sig over, at hans spisebordsstol DELI netop har modtaget den såkaldte ”Best of the Best”-pris ved dette års Red Dot Awards.

- Det er en blåstempling og et stort skulderklap i forhold til den måde, jeg arbejder på. Når jeg kun tegner på tre til fem projekter om året, er det klart, at der virkelig er noget, hvor jeg går i dybden og gennemarbejder det, siger en stolt Thomas Pedersen til Wood Supply.

Portræt af Thomas Pedersen: Gyngestolen er det perfekte visitkort

Han fik nyheden om prisen for knap to uger siden, men har først nu måttet offentliggøre prisen, som formelt overrækkes ved en gallafest i tyske Essen den 7. juli. At ”Best of the Best”-prisen er noget helt særligt bevises ved, at den i år blot blev tildelt 72 af i alt 4.815 tilmeldte produkter fra 53 forskellige lande.

- Stolen er produceret af svenske Skandiform, som havde den med som et af bare tre produkter på møbelmessen i Stockholm, hvor den masse af opmærksomhed og en super positiv modtagelse. Så jeg er spændt på at se, hvad den kan give af opgaver i fremtiden, og jeg håber, at prisen kan være med til at vise, at hvis man samarbejder med mig, så får man altså et gennemarbejdet projekt, som forhåbentlig hæver sig lidt over mængden og har en større salgsrate og en længere salgstid, siger Thomas Pedersen.

Han begyndte første gang at tegne på DELI-stolen for halvandet år siden efter en idé, han selv fik.

- Det har hele tiden været meningen at skabe en stabelbar skalstol. I forhold til kontraktmarkedet syntes jeg, at der manglede stole, som kunne opfylde de komfortmæssige ting, så det har jeg især haft fokus på, siger Thomas Pedersen, der var nødt til at standse produktionen en enkelt gang for at tilrette stolen helt, før han var tilfreds.

Portræt af Thomas Pedersen: Gyngestolen er det perfekte visitkort

Af samme grund er han yderst begejstret for samarbejdet med svenske Skandiform, som fra starten har taget vel imod den danske designer.

- I øjeblikket er dansk design ekstremt velanset på grund af det enkle og det lette, som vinder indpas rigtig mange steder. Og jeg fornemmer egentlig, at jeg har lettere ved at komme i dialog med norske eller svenske virksomheder, som er vilde med det danske design og som samtidig ikke bærer rundt på den samme arv, som de danske virksomheder, mener Thomas Pedersen.

DELI vil i Danmark primært blive solgt gennem Kinnarps, som ejer svenske Skandiform.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095